Rellegim la trilogia de 'La Fundació', d'Isaac Asimov


  • Comparteix:

'Fundació i imperi' és la segona entrega de la trilogia

'Fundació i imperi' és la segona entrega de la trilogia

La trilogia de 'La Fundació', d'Isaac Asimov, és una de les obres més destacades de la ciència ficció de la meitat del segle XX. De fet, la història de decadència i resorgiment d'una humanitat que domina la galàxia ha inspirat moltes obres posteriors. La secció 'Rellegim', del director d'Sprint Idiomes, Jordi Van Campen, recomana aquesta setmana redescobrir 'La Fundació' i com, fa 70 anys, Asimov va ser capaç de predir com seria la societat del futur amb una exactitud sorprenent.

ESCOLTA-HO

Van Campen ha destacat durant la secció que és una novel·la que 'fa pensar' i ha fet un breu repàs a la biografia d'Asimov, un nen prodigi crescut a les biblioteques de Brooklyn. Va accedir a la universitat amb 15 anys i es va graduar en diverses disciplines. Durant la seva vida, va escriure al voltant de 500 llibres i va posar per escrit les tres lleis de la robòtica, que han inspirat la ciència en aquest camp.

'La Fundació', ha explicat Van Campen, s'inspira en la gran època fosca que va ser l'Edat Mitjana i com, després de l'esplendor de l'Imperi Romà, la humanitat va fer passos enrere que va costar segles recuperar. Tot això, és clar, en un camp de joc immensament més gran, la Galàxia, i amb un heroi, Hari Seldon, que fa servir una ciència anomenada psicohistòria per predir aquesta decadència i planeja dues instal·lacions, anomenades Fundacions, per conservar el coneixement humà per al futur i un eventual renéixer de la civilització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.