L'aniversari de l'1 d'Octubre monopolitza la tertúlia del magazín

Jordi Pascual, Aina Serra, Rogeli Pedró, Raúl Martínez i Eduard Jener repassen l'actualitat al 'Sant Cugat a fons'


  • Comparteix:

Imatge del referèndum d'independència de l'1 d'octubre de 2017 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del referèndum d'independència de l'1 d'octubre de 2017 / Foto: Cugat Mèdia

La tertúlia del 'Sant Cugat a fons' s'ha centrat aquest dimarts en rememorar el referèndum d'independència de Catalunya de l'1 d'Octubre dos anys després de la seva cel·lebració i també ha repassat el clima polític actual i la possible resolució de la sentència. Tot plegat amb la presència de la periodista i activista Aina Serra, el cap de redacció d’El Cugatenc, Jordi Pascual, l'escriptor Rogeli Pedró, el professor de Periodisme a la Universitat de Vic, Raúl Martínez, i el crític d'arts escèniques Eduard Jener.

ESCOLTA-HO

Què han dit els tertulians?

Jordi Pascual

Jordi Pascual, cap de redacció d’El Cugatenc

'La gent va sortir al carrer perquè creia que era el que tocava fer, no per cap jugada mestra dels polítics, que al final s'ha demostrat que no n'hi havia cap'.


Aina Serra

Aina Serra, periodista i activista

'No només s'ha capat el lideratge de l'independentisme, sinó que a més les entitats vinculades al moviment s'han polititzat i ara són una marca blanca d'un partit. Generen animadversió a la gent i han perdut la força que tenien'.


Rogeli Pedró

Rogeli Pedró, escriptor

'L'1 d'Octubre va ser l'orgull d'un poble que va votar dignament, però el clima d'incertesa que l'ha precedit ens ha confós i ara no sabem cap on anem'.


Raúl Martínez

Raúl Martínez, professor de Periodisme a la Universitat de Vic

'El procés independentista és un projecte a molt llarg termini i és normal que la frustració arribi quan creus que la solució ha d'arribar ja, ara i avui'.


Eduard Jener

Eduard Jener, crític d’arts escèniques

'Si avui es fes un referèndum vinculant amb totes les garanties, en el millor dels casos, el percentatge de vots favorables a la independència de Catalunya no seria més del 52%. Per tant, falta molta feina per fer encara'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.