El director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Josep Ferré, al 'Molta Comèdia'

Al programa d'aquesta setmana Eduard Jener també ha entrevistat l'actor i director Paco Mir


  • Comparteix:

Eduard Jener i Josep Ferré a l'estudi de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i Josep Ferré a l'estudi de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Josep Ferré, fundador i director artístic de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, és entrevistat per parlar de la nova temporada de l'orquestra que comença divendres al Teatre-Auditori, amb un concert dirigit per Jordi Piccorelli, dedicat a Johannes Brahms amb la seva Serenata núm. 2 en La major, op. 16, que gairebé podríem qualificar de Simfonia com explica Ferré i, sobretot, el Rèquiem en Re menor op. 48 de Gabriel Fauré recuperant una tradició europea d'interpretar-lo en dates properes a Tots Sants i que és considerada una de les millors mostres de la música d'aquest compositor que 'sense estridències ni grans efectes sonors està carregat d'una gran espiritualitat'. Participen com a solistes la soprano Júlia Sesé i el baríton Josep Ramon Olivé amb el Cor Bruckner Barcelona que dirigeix la mateixa Sesé.

ESCOLTA-HO

Després d'un repàs als continguts dels sis concerts que l'orquestra té programats al TA fins al mes d'abril de 2023, Josep Ferré explica el projecte "Un matí d'orquestra" que ha començat de la mà d'Apropa Cultura amb la col·laboració de l'Ajuntament, una actuació musical participativa destinada a persones que per les seves característiques o necessitats sovint no poden gaudir de l'oferta adreçada al públic habitual i dirigida per músics terapeutes.

Segueix el programa amb una entrevista telefònica a Paco Mir, un dels membres del Tricicle, en aquest cas com adaptador i director d'una versió lliure de l'obra de Lope de Vega 'El perro del hortelano¡, que recull l'essència de l'obra original afegint la comicitat pròpia del seu adaptador, que va ser estrenada al Teatro del Canal de Madrid el mes de setembre i que diumenge es presenta al Teatre-Auditori.

En la seva homilia, Eduard Jener parla del Dia Mundial de l'Òpera que es va celebrar el dimarts dia 25 tot i que encara no és oficialment acceptada per la Unesco.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.