20 anys del 'No a la guerra', un clam mundial contra la guerra de l'Iraq

David Minovas, membre de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) reflexiona sobre les invasions de l'Iraq i Ucraïna al 'Connectats'


  • Comparteix:

Ràdio Sant Cugat també es va sumar al clam col·lectiu contra la guerra amb una marató radiofònica / Foto: Arxiu

Ràdio Sant Cugat també es va sumar al clam col·lectiu contra la guerra amb una marató radiofònica / Foto: Arxiu

El 'No a la guerra' va complir 20 anys a mitjans de febrer. Va ser un clam col·lectiu que es va escoltar en fins a 600 ciutats del món, entre elles Barcelona. El motiu: la invasió de l'Iraq. Milions de ciutadans d'arreu del món van sortir als carrers per protestar contra una invasió il·legal. Però què va motivar la ciutadania a manifestar-se tan massivament? Què ha canviat perquè 20 anys després la invasió d'Ucraïna no hagi generat la mateixa reacció? De les similituds i les diferències entre aquestes dues invasions n'ha parlat al 'Connectats' David Minovas, president del Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i membre de la junta de govern de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

ESCOLTA-HO




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.