L'augment de les infeccions de clamídia entre els joves, al pòdcast 'El Pou'

Un estudi de la UdL i l'IRBLleida recomana la implantació d'un programa estatal de cribratge en dones joves sexualment actives


  • Comparteix:

La clamídia és una malaltia de transmissió sexual causada per un bacteri. Segons una recerca de la Universitat de Lleida (UdL), l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l'Institut Català de la Salut, publicada a la revista 'Cureus' la clamídia té una prevalença del 5,2% en persones joves, sexualment actives i asimptomàtiques. La infecció afecta principalment les noies i els positius augmenten entre les persones que han tingut quatre o més parelles sexuals. Per aquest motiu, l'estudi recomana la implantació d'un programa estatal de cribratge en dones joves sexualment actives. En parlem amb Oriol Yuguero, cap del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i Investigador Principal del grup ERLab de l'IRB-Lleida.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.