El pressupost municipal d'esports per al 2006 creix un sis per cent respecte al 2005


  • Comparteix:

El pressupost que l'Ajuntament destinarà enguany a l'àmbit d'esports serà de 820 mil euros, el que suposa un increment del 6'22 per cent respecte al de l'any anterior. La partida de subvencions a entitats esportives és la de major creixement amb un 25 per cent, segons s'ha fet públic en el Consell Municipal de l'Esport celebrat ahir.

Dels 772 mil euros que va rebre l'àmbit d'esports l'any 2005 es passa als 820 mil d'aquest 2006, el que significa un augment de poc més del 6% (6'22).
De les diferents partides, la que més ha pujat és la de subvencions a les entitats esportives, amb un increment del 25 % (de 81 mil a 103 mil euros), que va ser motiu de satisfacció i felicitació entre els clubs representats. Però sent les suvencions les que més han augmentat, la partida més alta se l'endú la gestió de programes esportius, que inclou la gestió de les instal·lacions municipals i programes com el de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) entre altres amb 577 mil euros. Tot i l'augement, els criteris de subvenció van ser novament motiu de debat entre les entitats, algunes de les quals van proposar la revisió dels mateixos.
D'entre les intervencions que hi va haver en aquest punt de l'ordre del dia escoltarem la del regidor Alfredo Bergua, representant del PP felicitant tothom per l' augment aconseguit en matèria de subvencions. Bergua va insistir a conèixer còm està el tema d'inversions i la situació de la Ciutat Esportiva. Escoltem Alfredo Bergua i la resposta del Regidor d'Esports Xavier Cortés a les qüestions plantejades pel regidor popular.

A. Bergua/ X. Cortés

Bergua: Ens hem de felicitar per l'augment de les subvencions. X. Cortés: És un avenç per a tots, i ha estat interés de tots incrementar aquesta partida.


La sessió d'ahir es va obrir amb l'intervenció de la regidora d'Igualtat Marta Subirà, convidada per presentar el programa municipal de polítiques d'igualtat i les aplicacions que poden tenir en el món de l'esport. Subirà va informar del treball que es fa des de la seva àrea i va subratllar tres elements bàsics: la introducció de la perspectiva de gènere en la planificació esportiva, promoure la participació de la dóna i donar a conèixer i promoure l'esport femení. Escoltem la seva intervenció.

Marta Subirà

Cal promoure la participació de la dona en l'àmbit esportiu i que els mitjans de comuniciació s'en facin ressó de l'esport femení.


Marta Subirà va prendre bona nota de les reflexions i aportacions que van fet algunes de les entitats i representants d'AMPAS d'algunes ecoles públiques i va concloure avançant que des de l'àrea s'ha pensat fer una campanya per afavorir l'esport femení.

En el Consell d'ahir també es va informar de la situació de les diferents comissions de treball que s'han creat (Pla de Formació, instal·lacions esportives, joves, valors, i homenatge a Jaume Tubau). També es van analitzar les dades de la pràctica esportiva en edat escolar en el nostre municipi i finalment es van presentar els nous membres del Consell Municipal, recentment incorporats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.