Dos santcugatencs provaran d'ascendir aquest estiu el Khan Tengri, de 7.010 metres


  • Comparteix:

Marc Urquizu, el segon per la dreta, i José Bermudo, el primer per l'esquerra

Marc Urquizu, el segon per la dreta, i José Bermudo, el primer per l'esquerra

Els santcugatencs Marc Urquizu i José Bermudo formen part de l'expedició que provarà d'ascendir al cim del Khan Tengri, una muntanya de 7.010 metres que es troba entre la Xina, el Kirguizistan i el Kazakhstan. Urquizu i Bermudo formen part d'un equip de cinc expedicionaris que sortiran des de Barcelona el 22 de juliol i que provenen del club d'esports de muntanya Cordada. Amb aquest repte, el grup pretén preparar un repte encara més ambiciós de cara l'any que ve: l'ascens al Broad Peak, de 8.047 metres.

L'expedició durà a terme l'ascens per la cara sud de la muntanya, el que suposa la ruta més habitual. Dels cinc membres de l'equip, tres tenen experiència en cims de més de 6.000 metres, però cap d'ells ha coronat mai un 7.000. El grup ubicarà el camp base a 4.000 metres, i ascendirà amb tres camps d'altura. Els membres de Cordada han marcat un termini d'un mes com a màxim per aconseguir la fita.

El projecte l'han finançat els propis expedicionaris, si bé tenen patrocinadors que proporcionaran material per dur a terme l'ascens. Marc Urquizu assegura que no es plantegen el repte únicament com a preparació per al de l'any que ve, sinó que es tracta d'una aventura que els motiva de per si.

Marc Urquizu

No ens ho plantegem només com una experiència, sinó que l'activitat en sí ja ho és. Cap de nosaltres no hem estat a 7.000 metres.


El grup es planteja l'ascens al Broad Peak per aquestes mateixes dates de cara l'any que ve. L'expedició ha creat un bloc per a difondre la seva activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.