L'Ajuntament demana corresposabilitat als clubs davant l'actual marc econòmic


  • Comparteix:

L'actual marc econòmic ha marcat el primer Consell Sectorial d'Esports de la temporada. La sessió plenària que ha obert el curs ha comptat amb la participació del tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, que ha explicat el marc econòmic en què es troba l'Ajuntament. Brugarolas ha transmès a les entitats i clubs que 'malgrat la incertesa del panorama, la situació està sota control' i els ha demanat corresponsabilitat. El Consell, presidit pel regidor d'Esports, Xavier Tizón, també ha servit per marcar el calendari de sessions plenàries i de les taules de participació.

Després de l'aprovació del calendari de les pròximes sessions del Consell i de les tres taules de participació, la d'aspectes econòmics, intal·lacions esportives i model o itineraris esportius, la sessió ha continuat amb la introducció en l'actual marc econòmic de l'Ajuntament a càrrec del tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas. Brugarolas ha remarcat que la situació d'incertesa econòmica provocarà una 'disminució en l'execució pressupostària tant del 2012 com del 2013' i ha assegurat que caldrà 'prioritzar molt'. Una de les afectacions recau en el capítol de subvencions, que tant Brugarolas com el regidor d'Esports, Xavier Tizón, han reconegut que aniran a la baixa, però no serà una 'caiguda dràstica'. Per altra banda, Tizón i Brugaloras han avançat que s'ha presentat la petició per a dues línies de crèdit a la Diputació de Barcelona que serviran per fer diferents arranjaments, que han preferit no concretar. El regidor d'Esports, Xavier Tizón, destaca que el missatge d'aquest Consell és el de la corresponsabilitat que s'ha demanat a clubs i entitats esportives.


Xavier Tizón

El missatge a destacar és el de la corresponsabilitat. Sabem la problemàtica que hi ha com administració pública i cal fer partíceps les entitats del marc en què treballem.



En aquest sentit, la presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Lourdes Llorente, s'ha mostrat comprensiva amb la petició de l'Ajuntament i afirma que els clubs ja fa temps que estan en aquesta línia.



Lourdes Llorente

Ningú no ho demanarà tot perquè sabem la situació que hi ha. Si ens diuen que possiblement hi haurà una rebaixa en les subvencions no he vist ningú que es queixi.


El Consell es convocarà de nou el 10 de desembre, abans però es reuniran les tres taules de participació entre l'octubre i el novembre per continuar treballant diferents aspectes de l'esport local.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.