El CAR rebrà 2,5 milions del CSD per millorar l'esport d'alt rendiment


  • Comparteix:

Tibau i Cardenal segellen l'acord / Font: CSC

Tibau i Cardenal segellen l'acord / Font: CSC

El secretari general de l'Esports, Ivan Tibau, i el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), Miguel Cardenal, han signat aquest dijous el conveni del CAR corresponent al 2013. L'acord suposa una aportació estatal de 2,5 milios d'euros al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) per activitats, infraestructures i equipaments.

El CSD, la Generalitat i el CAR de San Cugat es comprometen a col·laborar i donar suport a les ciències de l'esport i als esportistes d'alt nivell, a promoure la investigació i el desenvolupament conjunts que donin respostes a les demandes dels entrenadors i tècnics que treballin habitualment al CAR i a organitzar cursos de formació.

Amb la signatura de l'acord, les Federacions Espanyoles que utilitzen habitualment el CAR de San Cugat veuran millorades les condicions econòmiques amb un estalvi d'un 50 per cent respecte el cost que afrontaven per l'ús del centre. Dels 2,5 milions, 1,1 seran per a infraestructures i 1,4 per a despeses corrents, una part dels quals es reparteixen en les beques i les pernoctacions dels esportistes.

En virtut del conveni, es crea el context idoni per afavorir el perfeccionament dels esportistes d'elit, així com l'adequació de les instal·lacions i mitjans tècnics, científics i pedagògics i, en particular, d'aquelles condicions que incideixen en la millora de les prestacions esportives.

En aquest sentit, per al govern català l’acord permet optimitzar recursos en una època d'ajustos per a les federacions, tenint en compte, per exemple, que es preveuen unes 5.000 pernoctacions d’esportistes al centre.

A l'acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu del CSD, també hi ha assistit el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontserè.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.