El 21è Cros de Sant Cugat fa una aposta per reduir la petjada ambiental

Els organitzadors de la cursa impulsaran diferents iniciatives, entre les quals hi ha la reducció de 12.000 envasos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Cros / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del Cros / Foto: Localpres

El 21è Cros de Sant Cugat fa una aposta enguany per reduir la petjada ambiental i tirarà endavant diferents iniciatives per generar menys residus durant l'esdeveniment i fomentar la mobilitat sostenible. Entre les mesures que es prendran, destaca la reducció de més de 12.000 envasos, que s'aconseguirà repartint gots compostables i begudes isotòniques en ampolles grans. Aquest fet permetrà estalviar un total de 4.100 ampolles d'aigua de plàstic, 4.100 ampolles de suc i 4.100 llaunes de begudes. Per altra banda, s'instal·laran quatre mòduls amb fonts que SOREA habilitarà especialment per la cursa.

Per avaluar el funcionament d'aquestes novetats, un equip d'emergència climàtica farà un seguiment de la petjada ambiental del Cros. L'equip comptarà amb la col·laboració de membres de Fridays for Future, que faran enquestes mediambientals i activitats de sensibilització. Les dades recollides serviran per definir noves propostes i millorar l'impacte ambiental de cara a les properes edicions.

Aquestes mesures s'afegeixen a les que ja es van implementar en edicions anteriors, com el reforç de les instal·lacions de contenidors de reciclatge, l'habilitació d'un aparcament vigilat per a bicicletes i patinets i l'entrega de medalles i premis fets de fusta, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.