Sant Cugat es prepara per al retorn d'una Mitja Marató que vol ser referent a Catalunya

La intenció és que sigui una "festa de ciutat" esportiva, oberta a tothom, sostenible i que trenqui rècords


  • Comparteix:

Imatge de l'última Mitja Marató que es va fer a Sant Cugat, l'any 2019 / Foto: Mitja Marató de Sant Cugat

Imatge de l'última Mitja Marató que es va fer a Sant Cugat, l'any 2019 / Foto: Mitja Marató de Sant Cugat

Després de tres anys, comença una 'nova era' per a la Mitja Marató de Sant Cugat, que creix aquest any per esdevenir la segona mitja més important de Catalunya i una prova de referència marcada al calendari. La cursa popular torna el 20 de novembre amb la seva 36a edició amb el lema 'La teva mitja' i amb tres distàncies (5, 10 i 21 quilòmetres) i la 'Kids Race', que es farà el dissabte 19 de novembre perquè els infants d'entre 5 i 15 anys també puguin gaudir de l'esport.

Des de l'organització, conjunta entre el Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC) i l'Ajuntament, en col·laboració amb l'empresa RPM Sports, volen anar "més enllà d'una festa de l'esport" i que l'esdeveniment es converteixi en "una festa de ciutat". Ho ha explicat a la presentació el vicepresident del Club Muntanyenc i coordinador de la secció d'Atletisme, Fernando Cortizo, que també ha destacat l'aspecte "inclusiu", amb curses i distàncies per a tothom, i el de la "sostenibilitat", amb un seguit d'accions perquè tingui el menor impacte possible en el medi ambient. En aquest sentit, s'evitaran els plàstics en els avituallaments, es dona una bossa reutilitzable als participants, es facilitarà la recollida selectiva d'escombraries, hi haurà disponible fruita de proximitat i es reduirà l'impacte acústic de la megafonia. També s'aposta pels vehicles elèctrics i per les bicicletes per a l'organització pel control de cursa.

Imatge de la presentació / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació / Foto: Cugat Mèdia / Foto: Foto: Cugat Mèdia


Esportivament, l'organització es marca el repte d'assolir diversos rècords. Segons el representant de la direcció tècnica d'RPM Sports, Moisès Gangolell, s'ha fet un nou circuit amb tres objectius principals: que sigui ràpid i amb poc desnivell, amb diverses opcions perquè tothom hi pugui participar, i "bonic", passant pels carrers i llocs més emblemàtics de la ciutat.

Pel que fa al de participació, es volen superar les 1.249 persones que van prendre sortida el 2013. I també s'intentarà establir un nou rècord de la prova, amb l'aposta per un grup d'atletes d'elit i petits canvis en el recorregut, que serà més pla. Els dos rècords, tant en categoria masculina com en la femenina, són de l'última edició que es va fer, el 2019, quan la cursa santcugatenca va ser el Campionat d'Espanya de la distància.

Finalment, el regidor d'Esports, Francesc Carol, ha tancat l'acte de presentació recordant l'aposta del govern perquè Sant Cugat sigui una ciutat "multiesportiva", acollint grans esdeveniments estatals i internacionals i obrint-los a la participació de tota la ciutadania.

També ha assistit a la presentació una de les ambaixadores de la prova, la santcugatenca d'adopció Elisa Melilli, atleta popular que ha passat a ser 'Front Runner' de la marca Asics, i que mirarà de fer la seva millor marca personal en la prova reina, la dels poc més de 21 quilòmetres. Tres anys després, la Mitja Marató de Sant Cugat, amb les inscripcions ja obertes, torna per continuar creixent i treballa per fixar la data com a prova de referència al calendari dels corredors i corredores de curses populars del país.






Fernando Cortizo

Va més enllà d'una cursa. Volem que sigui una festa de l'esport, que sigui una festa de ciutat. Ja estem parlant amb entitats de l'àmbit cultural de la ciutat perquè hi col·laborin i s'hi impliquin. Serà una festa de ciutat.

Moisès Gangolells

Intentarem que l'edició del 2022 sigui la més multitudinària que ha tingut mai la Mitja Marató de Sant Cugat. Hem de superar els 1.249 participants del 2013. El segon repte és que sigui la prova més ràpida. Pensem que amb l'Ajuntament i el Club Muntanyenc i aquest entorn són reptes assumibles.

Francesc Carol

La nostra intenció és convertir-nos en seu de competicions estatals i, si és possible europees. La nostra aposta és continuar amb aquesta Mitja Marató i ampliar-la, amb un esport visible i visibilitzador, perquè posa Sant Cugat al centre del mapa de les competicions esportives importants i perquè, exceptuant els nens i nenes d'entre 0 i 3 anys, tothom hi pot participar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.