L'atleta, segon a la marató T46 dels Jocs de Londres després d'un final dramàtic


  • Comparteix:

Abdel Ait aconsegueix el segon lloc / Font: Atletismoyalgms.blogspot.com

Abdel Ait aconsegueix el segon lloc / Font: Atletismoyalgms.blogspot.com

L'atleta resident a Valldoreix Abdel Ait aconsegueix la medalla de plata a la marató de modalitat T46 dels Jocs Paralímpics de Londres amb un temps de 2 hores, 31 minuts i 4 segons i en una cursa amb un final agònic. Ait liderava la marató a 300 metres del final, però s'ha hagut d'aturar amb forta tos i això ho ha aprofitat el brasiler Tito Sena per fer-se amb el triomf. Aquesta és la tercera medalla paralímpica per a l'atleta que entrena Domingo López, que ha arribat a la cita mermat per un refredat.

Abdel Ait ja sap el que és patir en una disciplina com la marató paralímpica. Ja ho avisava a Cugat.cat el seu entrenador Domingo López dies abans, quan afirmava que els problemes físics derivats de la gran duració de la cursa eren el principal parany per a l'atleta resident a Valldoreix. A més tenint en compte que, en els darrers dies, el pupil de López patia un fort constipat, el repte es presentava més difícil. I això que Ait ha començat la marató prudent, sense arriscar-se, i ha vist com un dels seus principals rivals queia al km 25, l'antic rècordman mundial i el campió olímpic a Pequín, el mexicà Mario Santillán. El grup capdavanter, en el qual hi havia Ait, l'italià Walter Endrizzi, el belga Frederic Van Den Heede i el finalment campió Tito Sena ha començat a agafar avantatge, i cap el km 30 els dos protagonistes de l'ajustat final han fet una escapada que els ha deixat sols. Ait i Sena han mantingut una intensa lluita fins el tram definitiu, i quan faltaven 500 metres l'atleta espanyol ha apujat el ritme i ha agafat certa distància. No obstant això, i després de prop de 2 hores i mitja corrent, el cos d'Ait ha dit prou. El corredor que entrena Domingo López s'ha hagut d'aturar a 300 metres de la meta amb forta tos i ha vomitat, problemes derivats del refredat que ha patit. L'altre escapat, el brasiler i plata a la mateixa disciplina al 2008, Tito Sena, ho ha aprofitat i ha augmentat el ritme per acabar enduent-se l'or en un final dramàtic. Abdel Ait s'ha hagut de conformar, doncs, amb la segona posició. Un segon lloc que, tal i com afirma el seu tècnic, Domingo López, és un gran resultat tot i que es veu entelat per les circumstàncies finals.

Domingo López

S'ha portat molt bé, una medalla d'argent està molt bé, però podria haver estat d'or si no hagués estat per aquest problema fisiològic.


Després de les dues medalles obtingudes als Jocs de Pequín, aquesta és la tercera que es penja Ait, que té pendent poder acabar en primera posició i endur-se un or. De fet, Ait va superar el temps que ha fet a Londres en més de cinc minuts, quan va córrer prop de 2 hores i 26 minuts a la Marató de Barcelona, on va batre el rècord mundial.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.