Mari Carmen Paredes, amb discapacitat visual, competirà a la Mitja Marató


  • Comparteix:

Mari Carmen Paredes amb el seu guia, Lorenzo Sánchez

Mari Carmen Paredes amb el seu guia, Lorenzo Sánchez

La 29a Mitja Marató arriba aquest diumenge i entre els participants hi haurà la Mari Carmen Paredes. Atleta de l'ONCE, per un problema visual a causa d'una malaltia degenerativa, Mari Carmen ha millorat la seva qualitat de vida gràcies a l'atletisme i té el rècord del món en categoria B12 de la marató.

ESCOLTA-HO

Mari Carmen Paredes participarà per segona vegada a la Mitja Marató de Sant Cugat. Enguany intentarà millorar el temps de l'any passat i es prendrà la cursa com un entrenament de cara al seu gran objectiu de la temporada, les maratons.

Des de fa cinc anys, la Mari Carmen Paredes, de 49 anys i resident a Cornellà, pateix una malaltia degenerativa que li dificulta la visió. Ha hagut de deixar la seva feina d'infermera i ha trobat en l'atletisme una forma de superar els entrebancs que li genera la seva malaltia.

Mari Carmen Paredes

Va ser un cop molt dur i gràcies a l'atletisme vaig poder sortir de la depresió. El meu marit ja corria i gràcies a ell em vaig aficionar a l'atletisme.


Abans la Mari Carmen no era una habitual de les grans curses i ara s'ha convertit en la seva forma de vida. Tot i no ser una atleta professional, com a membre de l'equip ONCE s'entrena sis dies a la setmana i participa a campionats d'Espanya i curses d'arreu del món.

Els atletes de categoria B12 es fan acompanyar per un guia que els ajuda a completar el trajecte. En el cas de la Mari Carmen, el seu marit, Lorenzo Sánchez, és qui la guia i qui la va introduir en el món de l'atletisme. Ell és els seus ulls i qui li indica els obstacles del recorregut, com comenta Mari Carmen Paredes.

Mari Carmen Paredes

El que la gent pot veure a 60 metres, jo ho veig quan estic a dos metres. És per això que necessito un guía per superar els obstacles.


La Mari Carmen ho té tot a punt per prendre la sortida aquest diumenge a partir de dos quarts de deu del matí des de l'avinguda del Pla del Vinyet.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.