La UESC cau derrotada in extremis davant el Cerdanyola

Una cistella de Carlos López quan faltaven sis segons ha donat el triomf als cerdanyolencs

Imatge d'un tir lliure durant el partit UESC vs Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

El primer equip masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat ha caigut derrotat (80-81) davant el Cerdanyola, líder del grup, amb una cistella quan faltaven sis segons per acabar el matx a la jornada 17 del grup 3 de Copa Catalunya de bàsquet. La UESC ha tingut l'últim llançament de tres punts per guanyar el partit, però Martí Corbera no l'ha transformat i els vermell-i-negres han encaixat la primera derrota de la temporada a casa. Amb aquesta desfeta es mantenen segons classificats amb tretze victòries i quatre derrotes, i el conjunt dirigit per Gabi Payet visitarà la jornada vinent la pista del Vic.

El matx ha estat molt igualat en tot moment i no ha estat fins a l'última jugada en què s'ha decidit el matx. El conjunt de Cerdanyola quan faltaven sis segons ha encistellat en una acció mal defensada per la UESC en el bloqueig directe. Els vermell-i-negres han tingut l'últim tir per guanyar el partit de la mà de Martí Corbera, però no ha estat encertat.

El duel ha començat amb tots dos conjunts poc encertats de cara a cistella en el tir exterior. El joc interior de la UESC ha sigut superior i ha sigut un factor clau pels santcugatencs per endur-se el primer quart (22-17). El matx ha seguit molt igualat, però el conjunt de Gaby Payet ha pogut obrir una escletxa en el marcador que els ha permès arribar al final dels primers vint minuts amb onze punts d'avantatge gràcies al rebot ofensiu i una defensa molt sòlida (47-36).

A la represa, els santcugatencs s'han trobat força més còmodes i han apujat el nivell a tots dos costats de la pista, fet que els ha permès ampliar una mica més les diferències. Però a les acaballes del tercer quart, el Cerdanyola ha pujat línies en defensa, han estat més agressius en atac i amb millors percentatges en el tir. Això ha provocat que s'iguali el partit i el marcador (60-60).

El Cerdanyola en l'últim quart ha sortit millor, amb les idees més clares i ha tingut més encert, sobretot des de la llarga distància amb un Carlos López espectacular amb un parcial de (5-12) (65-72). El conjunt de Gaby Payet ha reaccionat des de la defensa i el rebot, d'aquesta manera ha aconseguit capgirar el marcador a les acaballes del partit (80-77). Però una falta a favor del Cerdanyola quan la UESC estava en bonus, amb la transformació dels dos tirs lliures (80-79), i un tir de dos punts de la mà de Carlos López, en una acció mal defensada en el bloqueig directe per part dels vermell-i-negres, ha tornat a avançar els visitants (80-81). Martí Corberó ha tingut l'últim llançament, però no hi ha hagut sort i la UESC ha encaixat la quarta derrota de la temporada i la primera davant la seva afició.

L'entrenador de la UESC, Gaby Payet, ha valorat el partit: "Hi ha hagut moments que penso que ho hem fet bé dintre de les nostres limitacions, però al final tot va una mica en tendència. Ells han tingut més encert, nosaltres hem estat uns minuts que hem deixat de jugar bé, almenys col·lectivament. Hem tingut una mica de bloqueig mental en aquest tercer quart. L'últim quart era una situació de cara o creu i s'hi haguéssim ficat l'últim tir estaríem parlant d'una altra cosa".