El santcugatenc Guim Expósito brilla al 3x3 World Tour Masters de Lausana

Tot i quedar eliminat a quarts de final, el de Sant Cugat ha estat una de les revelacions del torneig

En imatge el santcugatenc Guim Expósito durant un dels duels de la prova de 3x3 de Lausana / Foto: FIBA

El jugador santcugatenc de bàsquet Guim Expósito tanca la seva primera participació en el 3x3 World Tour Masters de Lausana (Suïssa) arribant als quarts de final. El de Sant Cugat, que competeix amb el Club Bàsquet Santfeliuenc, es va classificar al certamen mundial després de quedar primer classificat a la lliga regular nacional de 3x3, una disciplina que emula situacions del bàsquet 5x5 però amb un espai reduït i amb la presència de menys jugadors a la pista. Durant el torneig, reconegut com el millor del món d'aquesta modalitat, Expósito va ser peça clau d'un Santfeliuenc que va superar la fase prèvia i que va estar a punt de donar la sorpresa davant el Lausana (9-21).

El santcugatenc també competeix amb el Santfeliuenc de LEB Plata, però té un acord amb el club del Baix Llobregat per donar prioritat a les competicions 3x3. El base de 29 anys, que fa dues temporades va anunciar que deixava el bàsquet d'elit per la falta de condicions laborals, també ha aconseguit l'ascens a LEB Plata amb el Santfeliuenc amb una mitjana d'11,2 punts i 4,8 assistències per partit al grup C de Lliga EBA.

Expósito va arribar a la prova mundial de 3x3 de Lausana després de proclamar-se campió d'Espanya de 3x3, fet que dona accés a participar en el màster on se citaran els millors conjunts del món d'aquest disciplina. Tanmateix, fa poc menys de dues setmanes, el santcugatenc també va guanyar el Lite Quest 3x3 O Marisquiño FIBA després de superar (21-13) el Bàsquet Girona. Guanyar aquesta prova celebrada a Club Nàutic de Vigo també permetrà que Expósito disputi el proper Challenger FIBA, una competició internacional que queda justament per sota de les proves màster.