La UESC colpeja primer

El conjunt masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat s'emporta el primer partit de la fase de permanència a Primera Catalana. Els de Pep Claret han vençut (80-61) un Riera Cornellà bastant inferior als santcugatencs en aquest matx. Una victòria en el segon partit, en aquest cas a Cornellà, certificaria la permanència de la UESC.

Els vermell-i-negres han sortit amb la concentració competitiva adequada per un partit d'aquestes circumstàncies. Intensos des de l'inici, amb un James molt motivat des del perímetre i un Larry dominador a prop del cèrcol, l'avantatge s'ha anat ampliant de la mà de Xavi Palou, inspirat des de la línia de tres punts. Una bona empenta al final del primer quart ha posat vuit punts d'avantatge local en el marcador. El segon quart no ha aportat res nou al matx, amb una UESC contrarestant els intents visitants per remuntar, i ha estat després del descans quan s'ha trencat el partit. A la represa els santcugatencs han imposat el seu ritme, veloç i directe, i han adquirit una diferència de deu punts que ja no es reduiria. De fet, el darrer quart ha servit per eixamplar encara més la distància fins als 19 punts finals. L'entrenador de la UESC, Pep Claret, ha destacat el valor de la victòria malgrat mostrar-se prudent pel que fa al global de l'eliminatòria.

Pep Claret

Hem hagut de treballar molt per guanyar. Els nois s'han deixat la pell. Allà no serà fàcil.

La setmana vinent els santcugatencs es desplacen fins a Cornellà, on jugaran el segon partit de la sèrie. Tot i la dificultat de jugar a pista visitant, els vermell-i-negres disputaran el matx sabent que si en surten victoriosos, assoliran l'objectiu d'estar, un any més, a Primera Catalana.