El SantCu recupera la senda de la victòria superant l'Alpicat

Els santcugatencs s'han imposat (3-0) davant el cuer del grup a l'estadi Jaume Tubau amb una gran segona meitat

Imatge del partit entre el Sant Cugat i l'Alpicat / Foto: Cugat Mèdia

El primer equip masculí del Sant Cugat ha sumat una victòria molt important davant l'Alpicat (3-0) en el partit corresponent a la jornada 17 del grup 2 de Primera Catalana de futbol. Els santcugatencs, que feia dues jornades que no sumaven cap punt, s'han refet davant el cuer de la classificació amb una gran segona meitat i en especial una gran Guillem Benet que ha firmat un doblet per assegurar els tres punts. A hores d'ara, el SantCu es col·loca setè classificat amb 25 punts a expenses del que faci el San Mauro i l'equip d'Oriol Alcázar rebrà la jornada vinent el Rubí, tercer classificat del grup.

El matx ha començat amb molta intensitat per part del SantCu, han sortit amb ganes de reivindicar-se després de dues derrotes consecutives. El partit ha estat marcat pel poc encert de cara a porteria per part dels locals i per les poques arribades a àrea rival que hi ha hagut en la primera part. El conjunt lleidatà ha plantejat un matx molt defensiu amb dues línies de quatre i dos atacants. Pels locals ha sigut molt difícil atacar aquesta defensa, hi ha hagut molt pocs espais i només s'han pogut generar ocasions a través de la pilota aturada.

El conjunt d'Oriol Alcázar ha seguit amb el mateix pla de partit de cada matx jugant des del darrere i amb un joc combinatiu entre línies durant tota la primera part. Ho han intentat d'aquesta manera, però ha sigut molt difícil i el partit estava per les bandes obrint el camp. Tot i això, el SantCu ha disposat d'un parell d'ocasions per marxar al descans amb avantatge, però no han acabat al fons de la xarxa i amb el (0-0) s'ha arribat al descans en una primera part molt espessa.

A la represa, els santcugatencs han intentat prémer l'accelerador i donar-li més velocitat a la circulació de pilota per trobar més espais entre línies, però ha sigut molt complicat, els únics espais que deixaven els lleidatans eren per les bandes. Oriol Alcázar ha retocat l'equip amb un parell de canvis buscant més la profunditat davant una defensa tancada com la de l'Alpicat. Quan s'ha buscat més aquesta profunditat ha estat quan ha arribat el primer gol del SantCu en una bona acció col·lectiva de banda a banda que finalitzat Guillem Benet que havia sigut un dels dos canvis al descans.

El SantCu ha seguit amb la mateixa dinàmica durant tota la segona meitat i el primer gol els hi ha donat molta tranquil·litat als d'Oriol Alcazár. Als minuts finals, una bona recuperació de pilota a tres quarts de camp de Sergi Mas ha entrat dins l'àrea i ha fet la passada de la mort perquè Guillem Benet remati a plaer i faci el seu particular doblet (2-0).

Als minuts finals el Sant Cugat s'ha dedicat a mantenir l'avantatge en el marcador a través de defensar amb la pilota. Els visitants ho han intentat, però pràcticament han anat corrent darrere la pilota la major part del partit i no han tingut opció ni d'apropar-se a la porteria avui defensada per Souleiman Touray. A l'últim minut de partit, Ferran Roca, ha fet el tercer i definitiu gol del matx (3-0).

Una bona segona part del SantCu que ha sortit amb més ganes a la segona meitat s’ha emportat els tres punts amb una gran actuació de Guillem Benet. El tècnic del SantCu, Oriol Alcázar, ha destacat la importància d’aquesta victòria 'és cert que venim en una dinàmica complicada. Hem fet tres punts de divuit possibles i això ha fet que ens despengem de la zona de dalt. Aquesta victòria ens dona confiança, ens dona l'opció de mirar cap a dalt un altre cop, tot i que encara ens queda i hem de sumar a casa i fer-nos forts. Ara toca Rubí i allà és on hem de donar un cop sobre la taula'.