L'Handbol Sant Cugat reuneix dos equips campions separats per 16 anys


  • Comparteix:

Jugadors i exjugadors de l'Handbol Sant Cugat

Jugadors i exjugadors de l'Handbol Sant Cugat

L'Handbol Sant Cugat ha tornat a viure l'ascens del seu primer equip a Primera Nacional aquesta temporada. 16 anys després del darrer èxit, integrants dels dos equips analitzen les seves experiències en un reportatge de Cugat.cat.



El pav 3 de la Rambla del Celler vivia el 17 de maig l'ascens del primer equip a Primera Nacional 16 anys després de l'últim cop. Però era un camí que ja s'havia intentat resseguir abans. A la temporada 1988-89 l'Handbol Sant Cugat, llavors sota el nom de Club Balonmnao Sant Cugat i competint al pavelló 2 de la Rambla del Celler durant la temporada regular, disputava per primera vegada una fase d'ascens.

Ho feia a Sant Sebastià, però es quedava a les portes del somni. Dos anys més tard la història es repetia, però en aquella temporada s'aprofitava l'ocasió i s'assolia el preuat ascens. Joan Cinta, Armand Mora i Xavi Sayo eren jugadors d'aquella primera generació campiona, uns pioners que es van mantenir dues temporades a Primera Nacional.

Ara el relleu ha passat a mans de jugadors com Martí Nicolau, porter de l'actual plantilla de l'Handbol Sant Cugat, Nacho Álvarez, capità, ' a un dels jugadors més incisius d'aquest nou conjunt que ha assolit l'ascens, Lluís Calvera.

Els rivals de totes dues fases tenen certes similituds. El Calvià de Mallorca, rival balear al 1998, és el precedent del Mata de Jonc, que va competir fa unes setmanes en la fase d'ascens d'enguany. Tots dos equips es van enfrontar a conjunts de la Rioja, mentre que fa 16 temporades completava el cartell una plantilla aragonesa, el Neumáticos de Saragossa, i a la d'aquest curs el darrer company de viatge ha estat l'Hondarribia del País Basc.

Una eina sense la qual cap dels dos ascensos hagués estat ni molt menys possible ha estat l'afició, que en tots dos pavellons van donar ànims incansables als seus jugadors fins assolir la fita.

Ara bé, el principal nexe entre les dues fases d'ascens es troba a la banqueta. Totes dues generacions comparteixen entrenador, Joan Sancho, un home que es va fer una promesa i la va complir. La de dur l'handbol santcugatenc, de nou, a Primera Nacional.

En l'anterior ocasió els santcugatencs van mantenir-se durant dues temporades a l'elit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.