L'Handbol Sant Cugat s'afegeix a la protesta per la falta d'equipaments esportius

El club assenyala que els canvis proposats pel Servei d'Esports evidencien la falta d'espais a la ciutat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Pav 3 de la rambla del Celler, un dels espais més compartits del municipi / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Pav 3 de la rambla del Celler, un dels espais més compartits del municipi / Foto: Cugat Mèdia

L'Handbol Sant Cugat s'afegeix a la llista d'entitats esportives de Sant Cugat afectades per la falta d'equipaments a la ciutat. El club santcugatenc assenyala que, en cas d'aprovar-se la proposta de repartiment i atorgament d'horaris ideada pel Servei d'Esports, recuperaria cinc hores d'entrenament al pavelló de Can Llobet, però que en perdria sis de pista al Pav 3 de la rambla del Celler. Una pèrdua que, segons explica l'Handbol Sant Cugat, és la conseqüència de la falta d'equipaments esportius, fet que afecta bona part de les entitats que duen a terme la seva activitat esportiva a la ciutat.

El club santcugatenc calcula que, amb aquesta reducció que ja els hi ha comunicat el consistori municipal, s'hauríen de modificar diverses franges d'entrenament i, fins i tot, alguns dies de la setmana s'hauria de dividir la pista central del Pav 3 perquè s'hi puguin exercitar fins a quatre equips a la vegada.

Enguany, l'Handbol Sant Cugat disposaria de cinc hores d'entrenament al pavelló de Can Llobet de les Planes, un fet que, el president del club santcugatenc, Julià López-Arenas, qualifica de "recurs provocat per la manca de complexos esportius al municipi". Aquestes hores que guanyaria el club d'handbol serien en perjudici de l'Olímpyc Floresta, que passaria a entrenar a la pista coberta de les Planes cada dijous, fet que, des del club florestà, ja es va protestar per mitjà del seu president, Àngel Ruiz.

Malgrat aquesta problemàtica, l'Handbol Sant Cugat defensa la capacitat de l'equip que integra el Servei d'Esports i assenyala, un cop més, què el problema rau en la falta d'equipaments esportius. "Miracles no se'n poden fer. Tots els equips voldríem disposar de més hores de pista coberta, però, avui dia, no hi ha prou espais disponibles", apunta López-Arenas.

Proposta de repartiment i atorgament d'horaris per la pròxima temporada 2023-2024
Més enllà dels canvis que afecten les competències de clubs com l'Handbol Sant Cugat o l'Olímpyc Floresta, n'hi ha més que també inclouen, en l'equació, altres entitats santcugatenques. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, tal com es va acordar en una reunió amb tots els clubs, celebrada el dimecres passat, la proposta és ferma, tot i que s'obre la porta a què els clubs es coordinin i negociïn els canvis que considerin.

En aquest sentit, l'antic regidor d'Esports, Francesc Carol, ha recordat, en declaracions a Cugat Mèdia, que "qualsevol modificació de cara a la pròxima temporada depèn, únicament del nou equip de govern".

El DSV-Club Voleibol Sant Cugat seria un dels clubs més damnificats. L'entitat santcugatenca perdria 4 hores i 15 minuts del gimnàs de l'escola Floresta els dilluns (de 18.45 h a 23 h) i 4 hores i 30 minuts del gimnàs de l'escola Joan Maragall els divendres (de 18 h a 22.30 h).

El Qbasket rebria, en cas de tirar endavant la proposta, un increment d'espais. L'entitat gaudiria de 4 hores i 15 minuts al gimnàs de l'escola Floresta els dilluns (de 18.45 h a 23 h). Un equipament esportiu que, com s'ha citat anteriorment, hauria d'abandonar el DSV-Club Voleibol Sant Cugat.

L'Olímpyc Floresta perdria 5 hores d'entrenament al pavelló de Can Llobet els dijous (de 17 h a 22 h) i en recuperaria, també 5, el mateix dijous (de 17 h a 22 h) a la pista coberta de les Planes.

L'Handbol Sant Cugat perdria un total de 6 hores d'entrenament al Pav 3 els dijous (16 h a 22 h) i en recuperaria 5, el mateix dijous (de 17 h a 22 h) al ja mencionat pavelló de Can Llobet.

La secció de gimnàstica rítmica del Club Muntanyenc de Sant Cugat seria una de les entitats més afavorides. Tant és així que rebria un increment de 6 hores d'entrenament al Pav 3 els dijous (16 h a 22 h) i de 4 hores i 30 minuts al gimnàs de l'escola Joan Maragall els divendres (de 18 h a 22.30 h).

Pel que fa al Club Gimnàstica Sant Cugat també rebria un increment de 6 hores a la pista central del Pav 3 de la rambla del Celler. Tot plegat, els dijous (de 16 h a 22 h) i compartint espai amb la secció de gimnàstica rítmica del Club Muntanyenc de Sant Cugat.











Julià López-Arenas

Entenem que al Servei d'Esports fan el que poden. Sant Cugat té un problema d'equipaments esportius evident. No és cap novetat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.