El PHC Sant Cugat venç el Vilanova però haurà d'esperar a l'última jornada per ascendir a l'Ok Lliga

El Patí Hoquei Club Sant Cugat fa els deures i supera el Vilanova (6-3) però haurà d'esperar a l'última jornada de competició per pujar a l'Ok Lliga. Els santcugatencs es jugaran l'ascens davant el FC Barcelona B dissabte vinent a les vuit del vespre, amb escenari encara per definir. Aquest dimarts se sabrà si el matx es disputarà al pavelló Llars Mundet o al Palau Blaugrana. Els de Francesc Sucarrats pujaran si vencen, tot i que amb un empat i fins i tot amb una derrota ascendirien si els afavoreixen els resultats dels rivals.

L'equip de Francesc Sucarrats ha fet la feina i, ara sí, és a només un partit de l'ascens. Ara bé, el repte no és senzill: els santcugatencs s'enfrontaran al Barça B a domicili, amb els blaugrana amb el títol de Primera Divisió pendent. La victòria els faria pujar, un ascens del qual també estan pendents Girona, que ho té molt a prop, Manlleu, Sant Feliu i Alcobendas. En cas d'empatar o perdre, s'obriria un ventall de possibilitats per ascendir que dependrien dels resultats d'aquest rivals directes per a l'ascens.

La penúltima jornada de la Primera Divisió, la darrera al pav 2 de la Rambla del Celler, ha mostrat la contundència i determinació de l'equip local. Això sí, la parròquia vermell-i-negra, amb unes graderies plenes de gom a gom, ha patit un ensurt en els primers minuts, amb un matiner gol del Vilanova, que ha visitat el feu vermell-i-negres sense res en joc. Pau Gilabert, però, ha donat una calma instantània a l'afició amb dos gols en els següents dos minuts. Joan Farnés i Xavier Serrallonga han fet encara més evident el domini local amb dos gols més i, abans del descans, Jordi Aragonés ha retallat mínimament distàncies.

Als cinc minuts de la represa, David Yepes ha deixat a banda la seva faceta de passador, que ha explotat durant el matx amb bones assistències de gol, i ha fet el cinquè per als locals, diferència que ha rubricat i ampliat Pablo Aguarón amb el sisè. Adrià Salvadó, amb una falta directa perfectament executada, ha fet el tercer dels visitants, deixant el marcador amb un 6 a 3 que ja no s'ha mogut. El mateix jugador ha definit els ànims amb els quals l'equip encara aquest definitiu tram de curs.

David Yepes

Anirem a casa del Barça a intentar guanyar. Ha estat una llàstima no haver pujat a casa però les il·lusions són les mateixes, no es poden explicar.

L'última jornada
Més enllà de la visita del Patí Hoquei a la pista del Barça B, els altres partits que afecten l'ascens són: Mieres (penúltim) - Sant Feliu, Alcobendas - Mataró (setè), Tordera (novè) - Manlleu i Palafrugell (vuitè) - Girona.