El Junior fa història amb una remuntada èpica davant el Club de Campo i lluitarà per la lliga amb el Polo

El Junior disputarà la final de la Divisió d'Honor masculina davant el club amfitrió, el Polo aquest diumenge a dos quarts de quatre de la tarda, després de vèncer el Club de Campo (3-2) a les semifinals. L'equip de Roger Pallarols assoleix una fita històrica després de remuntar un 0-2 a l'últim quart i jugant amb un home menys, amb gols de Javi García, Nil Escudé i Oriol Salvador, aquest últim sobre la botzina final. Els blau-i-negres, a més, aconsegueixen per primera vegada una plaça per disputar l'any que ve l'Euro Hockey League, la màxima competició europea.

En una de les primeres accions del matx, el Club de Campo s'ha avançat gràcies a un gol de Quique González Castejón que ha comptat amb la col·aboració del porter del Junior Cesc Mata. Tot i el cop, els santcugatencs s'han fet protagonistes a través de la possessió i han gaudit d'opcions clares per fer l'empat al llarg del primer i segon quart, però els ha faltat precisió en els metres finals i s'ha arribat al descans amb el 0-1.

A la represa, els madrilenys s'han tancat a camp propi de manera descarada i el Junior ha generat novament diverses ocasions de gol malgrat l'ordre defensiu del Club. Després de la més clara per part santcugatenca, a mans de Javi García, el rival ha respost amb un ràpid contraatac que ha obligat Albert Pérez a fer una gran intervenció per evitar el 0-2. Els de Pallarols han seguit insistint però quan millor estaven han vist com el Club de Campo eixamplava distàncies en un penal-córner discutit que Leandro Tolini ha enviat al fons de la xarxa.

Els blau-i-negres no han abaixat els braços i haurien pogut retallar diferències en un penal-córner al final del tercer quart, però el xut d'Àlex Gil ha sortit fora per poc. Quedaven només 17 minuts i mig per endavant i la gesta encara s'ha complicat més quan els àrbitres han deixat el Junior amb un home menys en una rigorosa exclusió d'Oriol Malgosa. Conscients de la dificultat però també de la superioritat demostrada durant tot el partit, el Junior no s'ha rendit i ha culminat una remuntada èpica en poc més de 10 minuts i gràcies a les dianes de Javi García, Nil Escudé i Oriol Salvador.

L'últim gol de Salvador ha estat sobre la botzina final en una acció molt ràpida i, malgrat que els àrbitres l'han anulat inicialment en considerar que el jugador santcugatenc no havia tocat la bola, finalment han donat validesa al gol per a l'eufòria del Junior i la desesperació del Club de Campo.

El mateix Salvador i també Roger Pallarols han assegurat que el gol era legal. El tècnic es mostrava exultant per la fita assolida.

Roger Pallarols

El pas endavant fa temps que s'està fent però avui ho hem fet en un gran escenari, amb molta tensió i jugant amb deu. Ens han fet una expulsió súper rigorosa de 10 minuts, que no em vinguin a protestar l'última jugada.

L'afició santcugatenca ha omplert les graderies del Reial Club de Polo i ha donat l'alè necessari als jugadors durant tot el matx. A l'altra semifinal, el Polo s'ha desfet per la mínima (1-0) de l'Atlètic Terrassa en un duel igualat.