Katery Maragall i Estefi Piris, passat i present del Junior a Europa

Maragall va disputar la primera participació europea el 1993 i Piris, la segona al 2018


  • Comparteix:

El primer equip femení del Junior disputarà per tercera vegada una competició europea i serà a Amsterdam aquest divendres a l'EHL, màxima competició continental. Les santcugatenques jugaran per primer cop l'EHL que reuneix els vuit millors conjunts europeus. Cugat Mèdia ha volgut reunir a dues jugadores que han participat en les dues cites anteriors, Katery Maragall i Estefi Piris. Maragall va jugar el 1993 la Eurohockey Cup Winners Cup amb una sisena plaça a Birmingham. Piris ho va fer el 2018 amb el subcampionat de l'Euro Hockey Club Trophy i també ho farà en aquesta tercera posició. Maragall i Piris han recordat el passat, el present i el futur del Junior a Europa.

El Junior viu un moment dolç i prova d'això és que les blau-i-negres competiran a l'elit de l'hoquei herba europeu femení per primera vegada a la seva història. Una experiència única per al club, per a les jugadores i per a Sant Cugat. El bagatge i currículum del Junior es resumeix en dues participacions. La primera va ser el 1993 a l'Eurohockey Cup Winners Cup, que reunia els campions de copa de cada país. Una sisena plaça final va ser el resultat final. Una de les integrants d'aquell equip era Katery Maragall, tota una institució al club. 49 anys i des dels set jugant a hoquei herba i que encara practica amb un equip del Junior. Tresorera de la junta directiva des de fa quatre anys i també ha estat delegada del primer equip femení durant dues temporades. L'hoquei herba és la seva vida i encara recorda aquella primera participació històrica del Junior a Europa.

Maragall recorda que el debut europeu va ser "viure l'hoquei des d'una altra galàxia. Un partit amb públic, amb una graderia plena, va ser una gran experiència vital amb les meves companyes".

L'hoquei herba ha canviat molt i avui en dia ens fa un seguiment molt més detallat que el dels anys 90 on pràcticament era un desconegut. La vida de Katery Maragall està íntimament lligada a aquest esport i ara veu la participació de l'EHL com un treball conjunt de fa molts anys. Tot esforç té la seva recompensa.

I d'una jugadora de la primera participació del Junior a Europa, a una altra. Estefi Piris, subcampiona el 2018 a l'Euro Hockey Club Trophy disputada a Anglaterra. Piris, de 31 anys, suma sis temporades al club blau-i-negre i aquesta serà la seva darrera campanya a l'hoquei herba. Un premi final a la seva carrera i amb ganes de gaudir de l'EHL.

Piris és una de les veteranes de l'equip i és una de les conselleres de les més joves que viuen amb impaciència el debut europeu. La jugadora del Junior ressalta que "anem amb moltes ganes i és un partit únic i podem guanyar a qualsevol".

Maragall i Piris, Piris i Maragall, dues generacions de jugadores que han passejat el nom del Junior a Europa i que ja es preparen per veure i viure l'EHL. Maragall ho farà des de la distància i Piris des del terreny de joc.




Estefi Piris

Hem d'anar a gaudir del torneig, amb moltes ganes.

Katery Maragall

Era viure l'hoquei des d'una altra galàxia. Viure un partit amb públic va ser una gran experiència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.