Una remuntada d'infart del Polo deixa el Junior fora de la final de la lliga

Les barcelonines han capgirat un 2-0 en l'últim quart del partit

Imatge d'arxiu del Junior / Foto: Cedida per Jordi Gestí

L'equip femení del Junior d'hoquei herba s'ha quedat amb la mel als llavis i no disputarà la final de la Lliga Iberdrola. Les santcugatenques han perdut aquest dissabte contra l'RC Polo (2-3), en un partit que les barcelonines han remuntat al darrer quart. Les blau-i-negres han marcat el ritme de gairebé tot el partit, però l'empenta de les rivals en els darrers minuts s'ha acabat imposant. El Polo s'enfronta aquest diumenge (12.30 h) a la final contra l'Atlètic Terrassa.

El primer quart de l'enfrontament ha posat de manifest la verticalitat de l'equip de Guille Carnicer. Les blau-i-negres han controlat els primers minuts de joc, però això no s'ha traduït en ocasions clares, tret de tres penals córner que no han modificat el marcador. La dinàmica s'ha mantingut al segon quart, però en aquesta ocasió un dels penals córner sí que s'ha convertit en gol, obra de Maria Gestí (1-0), al minut 17 de l'enfrontament.

A la segona part les santcugatenques han deixat clar que avançar-se al marcador no ha estat casualitat. Amb poc més d'un minut transcorregut, Tere Lima ha fet el segon (2-0), després de rematar una centrada de Laura Bosch, que s'ha colat fins a la línia de fons per la dreta. Aquesta acció ha marcat la resta del quart, amb el Junior imposant la seva llei i el Polo, a remolc i amb intents per superar la porteria blau-i-negra que han acabat en no-res.

Al darrer quart les de Barcelona han demostrat que encara tenien energia per capgirar el marcador. En el minut 46 de l'enfrontament, golàs per l'escaire de Laura Bruguera (2-1), que ha deixat sense opcions la portera Jana Martínez. Després d'aquest ensurt, les jugadores de Guille Carnicer han hagut de fer front a les envestides rivals, que finalment s'han endut premi quan Xantal Giné ha convertit un penal córner (2-2) que ha igualat el marcador.

La remuntada l'ha consolidat també Xantal Giné, amb un altre gol de penal córner gairebé al minut 58 (2-3) que ha deixat la blau-i-negres fora d'una final on podrien haver revalidat el títol de lliga aconseguit l'any passat.