De Swert i Pla lluitaran pel novè lloc amb Espanya al Mundial del Canadà

La selecció espanyola de rugbi, amb les santcugatenques Gina de Swert i Bàrbara Pla, jugaran dissabte per la novena posició contra Samoa al Mundial del Canadà. El combinat espanyol va superar ahir al Kazakhstan per 17 a 12, en un partit molt emocionant on De Swert va anotar el primer assaig de l'equip espanyol, tot i que a la segona part va ser expulsada temporalment.

Finalment es va imposar la lògica i la major qualitat de les espanyoles, però el matx no va ser gens fàcil. La victòria davant del Kazakhstan no es va decidir fins a dos minuts del final gràcies a una marca d'Isabel Rodríguez que va servir per capgirar el 10 a 12 que assenyalava el marcador en aquell moment. Posteriorment, la capitana Inés Etxegibel va anotar la transformació i l'equip es va imposar 17 a 12 després d'un partit duríssim.

A Espanya li va costar entrar en el partit, però quan ho va fer es va erigir com a dominadora del joc. Als vint minuts, Etxegíbel anotava tres punts gràcies al joc de peu i deu minuts més tard, la santcugatenca Gina De Swert anotava el primer assaig que permetia arribar al descans amb l'avantatge de 10 a 0. Tot semblava que el domini espanyol es mantindria a la segona part, però les noies del Kazakhstan van aprofitar l'expulsió temporal de De Swert per remuntar el 10 a 0 que havia obtingut Espanya i situar-se per davant. D'aquesta manera, el desenllaç va ser molt emocionant però amb finalfeliç pel conjunt espanyol.

Amb aquesta victòria, Espanya jugarà contra Samoa pel novè i desè lloc.