De No i Torrent s'uneixen per primera vegada en una demostració de virtuosisme


  • Comparteix:

Imatge del concert d'aquest divendres

Imatge del concert d'aquest divendres

La flautista Patrícia de No i el guitarrista Jaume Torrent han tocat junts per primera vegada aquest divendres en un concert al Claustre del Monestir marcat pel virtuosisme i el temperament. Es tracta del segon concert de la proposta 'Nits de Música al Claustre', que s'emmarca dins el programa 'Nits a Sant Cugat', i que ha omplert l'espai.

Sota el títol de 'Del virtuosisme italià al temperament ibèric', el concert ha ofert peces dels italians Pagannini i Castelnuovo-Tedesco , en contrast, amb obres ibèriques i sud-americanes d'autors com Falla, Villalobos, Piazzolla i Torrent.

L'espectacle ha suposat la primera experiència junts sobre l'escenari de la flautista santcugatenca i el guitarrista Jaume Torrent, en una demostració del virtuosisme de tots dos músics.

De fet, Torrent, amb una àmplia trajectòria musical com a compositor i intèrpret, és autor d'una tècnica pròpia per aconseguir que la guitarra soni més. I així s'ha pogut sentir en el marc incomparable del Claustre del Monestir. Per Patrícia de No, la dificultat tècnica d'aquestes obres rau en la capacitat de l'intèrpret per aconseguir que no sembli difícil.

Patrícia de No

La gràcia del virtuosisme és que no sembli una peça difícil. Fer-la d'una manera molt natural.


És per això que, tot i la complexitat i la força d'algunes peces, de No ha recomenat a l'espectador anar als concerts sense premisses i amb la ment oberta.

Patrícia de No

Quan el públic va a un concert no cal que sàpiga música. Quan més es gaudeix és quan estas més verge.


El concert s'emmarca dins la 2a edició de les 'Nit a Sant Cugat', un cicle que s'allargarà fins al novembre i que proposa lectures a la fresca, visites i concerts, entre ells, els de 'Nits de Música al Claustre'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.