El gaiter gallec Carlos Núñez actua avui al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Carlos Núñez / Foto: Web del Teatre-Auditori

Carlos Núñez / Foto: Web del Teatre-Auditori

El gaiter gallec Carlos Núñez torna aquest divendres al Teatre-Auditori i ho farà acompanyat de la banda que l'ha seguit arreu del món durant aquest any amb el guitarrista Pancho Álvarez i el percussionista Xuxo Núñez. El concert començarà a les nou del vespre i el preu de l'entrada general és de 36 euros.

Després d'actuar al Musikverein de Viena i al Boston Symphony Hall, l'artista trepitjarà l'escenari santcugatenc per quarta vegada i ho farà, per a l'ocasió, amb un convidat especial, el violinista i ballarí nord-americà Jon Pilatzke de la banda irlandesa The Chieftains.

Carlos Núñez mostrarà el seu univers musical que connecta la tradició celta de Galícia amb la d'Irlanda, Escòcia i Bretanya, i retrà un homenatge especial a la música tradicional de Catalunya. Per aquest motiu, el gaiter ha convidat joves talents i professors de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, que l'acompanyaran per interpretar alguns temes. El concert també tindrà la participació d'un grup de dones de la Banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya i la col·laboració de la mestra de dansa irlandesa Betlem Burcet.

Tot i que el gaiter decideix sempre el repertori minuts abans de sortir a l'escenari, al concert del Teatre-Auditori es podrà escoltar 'Reel Roots', un tema de l'espectacle 'Heartbeat of Home', de la companyia de dansa Riverdance, i no hi faltaran clàssics com el 'Bolero' de Ravel i la temes de la banda sonora de 'Mar Adentro', d'Alejando Amenábar.

Carlos Núñez acaba de ser reconegut amb el Premi Europeu de Folklore Agapito Marazuela i ha enregistrat recentment la banda sonora per a la nova pel·lícula de Carlos Saura, 'La Jota', un homenatge a aquesta dansa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.