Dansa i futbol es fusionen en un únic llenguatge amb l'espectacle 'Foot-ball' de Cesc Gelabert


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert ha tornat aquest diumenge al Teatre-Auditori per presentar el seu espectacle 'Foot-ball'. Agafant les millors jugades del FC Barcelona com a punt de partida, el muntatge ha demostrat que dansa i futbol són llenguatges que comparteixen diversos aspectes. El treball videogràfic de Jordi Morató i la música de Borja Ramos han vestit aquest espectacle que ha posat en valor l'esport com a forma de cultura.



Jugant amb les paraules que donen títol a l'espectacle, 'Foot-ball' tradueix conceptes tècnics de futbol en equivalents dansístics. Gelabert utilitza la dramatúrgia dels partits de futbol per construir un muntatge que convida als assistents a somiar amb el moviment i la dansa. Com explica el coreògraf, tant el futbol com la dansa han de resoldre el problema que implica ser bípedes i poder acoblar-se al moviment continu de la pilota.

Cesc Gelabert

Els dos casos han de resoldre un problema amb un sistema bíped. En el cas de la dansa, s'ha de traduir una partitura musical per molts instruments amb dues cames. En el del futbol és el mateix, perquè la pilota és contínua però els jugadors tenen dues cames.


Gelabert ha ressolt aquesta dicotomia amb un espectacle contundent que apel·la directament els sentits. Amb música de Borja Ramos, l'espectacle ha anat combinant les coreografies amb projeccions audiovisuals del Barça de Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Tito Vilanova.

Aquesta no és la primera vegada que Cesc Gelabert visita el Teatre-Auditori. El ballarí reconeix que sent una gran sintonia amb l'equipament i la ciutat, i afirma que venir a Sant Cugat és com 'jugar a casa'.

Cesc Gelabert

Per mi tornar a Sant Cugat sempre és un plaer. He fet aquí produccions i tinc una relació amb la ciutat, els tècnics i l'equipament. Per tant, és com jugar a casa i tenim molta il·lusió per venir aquí.


'Foot-ball' és un projecte somiat durant anys per Gelabert que ha esdevingut una realitat gràcies a la unió de forces del Teatre Nacional de Catalunya, la companyia Gelabert Azzopardi i Mediapro. Ara, arran de la implicació de La Xarxa Transversal, el muntatge girarà per Mataró, Figueres, Manresa, Olot i Granollers, entre altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.