Cinema temàtic, nova proposta dels cicles del setè art a Sant Cugat per a aquesta temporada


  • Comparteix:

Presentació dels cicles, aquest dimecres a les sales Cinesa

Presentació dels cicles, aquest dimecres a les sales Cinesa

Una programació de pel·lícules temàtiques és la novetat de la temporada de cicles de films en versió original subtitulada de Sant Cugat. La proposta, que arrenca aquest dijous, se suma als cicles d'autor, clàssic, fantàstic, filmoteca i en família. Amb la nova categoria, els espectadors podran veure cinema no comercial cada dilluns i cada dijous a les sales Cinesa.

El cicle de cinema temàtic oferirà llargmetratges que tractin qüestions d'actualitat i debat. Tindrà lloc cada primer dilluns de mes i en la primera edició tractarà l'extremisme religiós, els refugiats i el conflicte entre Israel i Palestina. El primer d'aquests films serà 'Timbuktu', d'Abderrahmane Sissako.

La intenció del coordinador d'aquest cicle, Àngel Comas, és que les pel·lícules temàtiques estiguin acompanyades per activitats paral·leles. Comas fa una crida a entitats i associacions locals a col·laborar-hi.

Àngel Comas

Ens agradaria que els temes del cicle tinguin activititats paral·leles assumides per entitats.


Els cicles de cinema clàssic, filmoteca i fantàstic aportaran una pel·lícula al mes. Les propostes tindran lloc els dilluns a les vuit del vespre. Combinades amb les de llargmetratges temàtics, s'aconsegueix per primera vegada que cada dilluns a Cinesa hi hagi una alternativa a l'anomenat cinema comercial.

Les sales Cinesa també acolliran el 13è cicle de cinema d'autor, que, com és habitual, oferirà cada dijous un film en triple sessió (a les cinc, a dos quarts de vuit i a les deu). Algunes de les propostes destacades són '13 minutos para matar a Hitler' i 'Mayo de 1940'.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha remarcat que es farà un esforç perquè les pel·lícules estiguin subtitulades en català.

Carmela Fortuny

Sempre que podem oferim la versió original subtitulada al català.


En paral·lel, es manté a la programació el cicle de cinema en família, que un diumenge al mes projectarà films dirigits al públic infantil. En aquest cas, les pel·lícules es veuran en català i a les dotze del migdia.

Preus i abonaments
L'entrada costa quatre euros per al públic general i tres euros per als menors de 25 anys, excepte en el cinema familiar. Aquest cicle té les entrades a quatre euros i, a partir de quatre entrades, ofereix un descompte de mig euro per espectador. En el cas del cicle de cinema d'autor, es pot comprar un abonament per veure tots els films per 72 euros.

Els cicles són possibles gràcies a Cinesa, l'Ajuntament, el Teatre-Auditori, la Generalitat, la Filmoteca i el festival Sant Fantàstic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.