Els usuaris de la biblioteca Miquel Batllori triaran el contingut de la mostra 'Brossa inèdit'


  • Comparteix:

La nova col·lecció de Brossa es decideix a la Batllori / Foto: Fundació Brossa - Antonio Nodar

La nova col·lecció de Brossa es decideix a la Batllori / Foto: Fundació Brossa - Antonio Nodar

Els usuaris de la biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres triaran els poemes que s'inclouran a la col·lecció digital 'Brossa inèdit'. A partir d'aquest divendres, els lectors disposaran d'una pantalla gegant a l'equipament per poder escollir els versos que volen que apareguin al recull que donarà lloc a la nova col·lecció digital de Joan Brossa. L'acte forma part del Festival Nacional de Poesia.

Els poemes a triar són inèdits i pertanyen a les sèries 'Suites de poesia visual' (1959-1969) i 'Poemes habitables' (1970). Aquests apareixeran en una pantalla i els usuaris tindran dues setmanes per escollir els poemes. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Joan Brossa i el Centre de Visió per Computador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que ha dissenyat l'eina interactiva que servirà per triar els textos. Tot això tindrà lloc al 'living lab' de la biblioteca Miquel Batllori.

Els poemes seleccionats sortiran a la xarxa a través d'un compte de Twitter que passarà a formar part de la nova col·lecció digital de Joan Brossa. D'aquesta manera, la Fundació Joan Brossa engega una política de difusió virtual del seu arxiu, conservat al Centre d'Estudis i Documentació del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.