La Unipau recordarà avui l'activista Berta Cáceres en la Diada de la No-violència


  • Comparteix:

Berta Cáceres va morir l'any passat / FOTO: Anticapitalistes.net

Berta Cáceres va morir l'any passat / FOTO: Anticapitalistes.net

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) dedicarà la commemoració de la Diada de la No-violència d'avui a l'activista mediambientalista Berta Cáceres, assassinada l'any passat després de rebre amenaces per la seva tasca. El col·lectiu efectuarà una lectura de textos originals de l'homenatjada a la plaça de Quatre Cantons a les 12 del migdia. Paral·lelament, el taller d'art Triangle exposarà peces d'alumnes de primària per reivindicar la pau a partir del punt del migdia a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot.

En declaracions a Cugat.cat, la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha lloat la tasca de l'activista hondurenya sobretot pel que fa a l'àmbit mediambiental.

Neus Sotomayor

Era una ferma defensora dels pobles indígenes, del poble Lenca, i sobretot del medi ambient i dels recursos naturals. Especialment de l'aigua, que per a ells és una font de vida i té un significat espiritual.


La Diada de la No-violència se celebra cada any el cap de setmana més proper al 30 de gener perquè és la data commemorativa de l'assassinat de Mahatma Gandhi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.