L'Entitat Sardanista celebra avui el 42è Aplec de la Sardana acompanyat de quatre cobles


  • Comparteix:

Imatge de la ballada de sardanes de la Festa de Tardor. / Foto: Festa de la Tardor

Imatge de la ballada de sardanes de la Festa de Tardor. / Foto: Festa de la Tardor

Sant Cugat balla a ritme de sardanes aquest diumenge per celebrar la 42ena edició de l'Aplec de la Sardana a la plaça d'Octavià. La jornada es divideix en dues parts, com a les darreres edicions. Després de les sardanes del matí, les de la tarda arrenquen a les quatre, juntament amb el concurs i els parlaments. L'edició d'enguany té les quatre cobles habituals a l'Aplec, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Cobla Principal del Llobregat i la Cobla Mediterrània.

L'aplec se celebra un any més amb l'objectiu de fomentar les festes tradicionals i populars catalanes i retre homenatge a la dansa nacional. La jornada se celebra a la plaça d'Octavià i s'acabarà a dos quarts de nou del vespre.

La presidenta de l'entitat, Georgina Nebot espera que es pugui recuperar el nivell de l'Aplec d'anys anteriors.

Georgina Nebot

Dediquem una estona a fer un manifest en defensa de la democràcia, per això esperem que al matí s'ompli més que es sempre el moment més fluix del dia. A la tarda tenim l'esperança que tornarem a recuperar l'aplec amb tants participants com teniem anys anteriors.


A cada torn hi haurà 25 sardanes, amb peces com 'Ninalba', de Jesús Ventura i Barnet, o 'Sant Cugat del Vallès', de Pepita Llunell i Sanahuja. Des de l'organització han anunciat que en cas de pluja l'activitat es traslladarà a la ZEM de la Rambla del Celler.

La iniciativa s'ha unit a la Marató per la Democràcia, que han convocat les entitats sobiranistes i les de cultura popular i tradicional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.