La galeria Canals mostra l'evolució creativa de Grau Garriga, des dels anys 40 fins l'actualitat


  • Comparteix:

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha inaugurat l'exposició

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha inaugurat l'exposició

75 obres de petit format mostren aquests dies a la galeria Canals els més de 60 anys de trajectòria creativa de l'artista santcugatenc Josep Grau Garriga. L'exposició, que s'ha inaugurat amb l'assistència de la consellera d'Interior, Montserrat Tura, s'emmarca dins dels actes de l'Any Grau Garriga i serveix per celebrar, alhora, els divuit anys d'existència de la galeria.

La galeria Canals obre la seva divuitena temporada amb una exposició retrospectiva de l'artista més internacional de Sant Cugat, Josep Grau Garriga. La mostra, que coincideix amb la celebració dels 75 anys de l'artista, consta de 75 peces de petit format, des d'apunts i dibuixos fins a tapissos, passant per gravats i petites escultures. Les obres procedeixen del fons de la galeria, de diversos col·leccionistes privats i, també, del propi artista, que ha cedit la majoria de les peces que s'exposen.

Es tracta d'obres molt representatives de l'evolució creativa de Grau Garriga, com explica el propietari de la galeria, Josep Canals.

Josep Canals

És una exposició molt personal que fa un recorregut per la vida de l'artista, des que tenia 15 anys fins l'actualitat. Veiem la seva evolució i com es forma una personalitat pròpia.


La primera obra de la mostra és un petit quadre realista, que representa una masia de Sant Cugat, i que l'artista adolescent va fer per la seva mare. L'última, d'estil més avantguardista i amb la càrrega de simbolisme que caracteritza el Grau Garriga madur, té només dos mesos de vida.

Josep Grau Garriga destaca que l'exposició és un reflexe de la seva vida artística i, alhora, del context creatiu del país en els últims 60 anys.

Josep Grau Garriga

És un recorregut per la meva vida artística i un reflexe en el temps de les inquietuds artístiques del país durant els últims 60 anys.


La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha inaugurat l'exposició com a mostra del suport del govern català a les iniciatives creatives més dinàmiques del país. Tura ha destacat que el recorregut per l'obra de Grau Garriga demostra el seu arrelament a la terra que l'ha vist néixer.

Montserrat Tura

L'exposició repassa la trajectòria de Grau Garriga i trobem molts elements que el vinculen a Sant Cugat i a la plana del Vallès. L'artista mai ha trencat els vincles i les arrels.


L'exposició 'Grau Garriga. 75 anys, 75 obres' serveix per celebrar els divuit anys d'existència de la galeria Canals, que des dels seus inicis ha col·laborat en la promoció dels artistes més reconeguts de la nostra ciutat i s'ha caracteritzat per ser un focus d'agitació cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.