'Patria', 'Death Note', 'El renacido' i Gustav Mahler, el més consultat a les biblioteques el 2017


  • Comparteix:

'El renacido', la pel·lícula més prestada a Sant Cugat el 2017

'El renacido', la pel·lícula més prestada a Sant Cugat el 2017

'Patria', de Fernando Aramburu, en novel·la, i el còmic 'Death Note', de Tsugumi Oba, són els documents literaris més consultats pels santcugatencs el 2017 a les biblioteques de Sant Cugat. En audiovisual, 'El Renacido', d'Alejandro González Iñárritu, i '10 symphonies' de Gustav Mahler, són les obres més prestades a la ciutat. En total, les biblioteques han rebut aquest any 263.000 visites.

Novel·la
Patria, de Fernando Aramburu: Guanyador del Premi Nacional de Narrativa, 'Patria' ha estat un dels grans fenòmens literaris de l'últim any. Prenent com a punt de partida l'abandonament definitiu de les armes per part d'ETA, la novel·la explora la necessitat del perdó en una comunitat fracturada per anys de violència. Bittori, la protagonista, decideix tornar a la casa on vivia el seu marit, assassinat pels terroristes, un fet que altera la falsa pau d'un petit poble d'Euskadi.

Còmic
Death Note, Tsugumi Oba: L'obra, una de les més reconegudes 'manga', narra la història de Light Yagami, un estudiant de batxillerat que troba un quadern sobrenatural anomenat 'Death Note', que és capaç de matar persones si s'escriuen els seus noms mentre el portador visualitza mentalment la cara de qui vol assassinar. El 'manga' original ha estat adaptat en múltiples formats, des de cinema fins a videojocs i la seva versió animada per televisió es va emetre pel canal 3XL de Televisió de Catalunya.

Cinema
'El renacido', d'Alejandro González Iñárritu: Protagonitzada per Leonardo Di Caprio, explica la història d'un grup d'exploradors de l'oest dels Estats Units pateixen una emboscada per un grup d'indis que els roben les pells que portaven. Posteriorment, un d'ells (Glass), que coneixia la ruta de retorn, resulta seriosament ferit per l'atac d'un ós grizzly. En veure el seu greu estat de salut i la dificultat de portar-lo amb ells en ple hivern, els seus companys es veuen obligats a abandonar-lo en el bosc. Miraculosament, sobreviu, i decideix buscar venjança.



Música
'10 Symphonies', Gustav Mahler: El recull de simfonies del compositor postromàntic txec és l'obra més prestada en l'àmbit musical a les biblioteques santcugatenques. Mahler, de fet, no va arribar a acabar-les totes ja que va morir quan estava enllestint la desena, que va quedar en un esborrany que també està inclòs en el disc.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.