'A better man' és el documental del mes que projecta avui la Casa de Cultura sobre els maltractaments


  • Comparteix:

Cartell del documental / Foto: Abettermanfilm.com

Cartell del documental / Foto: Abettermanfilm.com

La Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) proposa aquest dimecres el documental del mes, 'A better man' ('Un home millor'), que farà reflexionar als espectadors sobre els maltractaments en la parella a través d'una història real. Attiya Khan es retroba, 20 anys després, amb la seva exparella, qui durant els dos anys de relació la va maltractar diàriament. La cinta es projectarà en anglès subtitulat en català a les vuit de la tarda a la Casa de Cultura. L'entrada és gratuïta.

Dues dècades després que la relació entre Attiya i Steve acabés, ella li demana que es reuneixin perquè vol saber que és el que ell recorda de la seva relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les seves accions violentes. A partir d'aquesta primera trobada, comença un procés en què els dos protagonistes comparteixen, durant un any, converses, visites als llocs que van ser testimoni de la seva relació i sessions de teràpia conjunta. 'A better man' aposta pel que es coneix com a 'justícia restaurativa', en la qual víctima i agressor busquen col·lectivament la millor solució al conflicte.

El documental, que ha guanyat diversos premis, està codirigit per Lawrence Jackman i la mateixa Attiya Khan, que és també activista feminista i ha estat advocada de dones i infants que han patit maltractaments.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.