Alumnes dels instituts de Sant Cugat surten de l'aula per conèixer qui era Víctor Català

Els joves han anat a veure un muntatge dedicat a la vida de l'escriptora al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Alumnes de primer de Secundària dels instituts Joaquima Pla i Farreras i l'Angeleta Ferrer s'han apropat a la figura de l'escriptora Caterina Albert gràcies a l'obra 'Víctor Català, la senyoreta de l'Escala', amb un especial per als joves aquest dilluns al Teatre-Auditori. La companyia Terratrèmol Produccions ha estat l'encarregada d'adaptar i explicar la vida de l'autora des d'un punt de vista entenedor i, alhora, atractiu per als adolescents.

L'activitat, dins el programa de propostes del Festival Nacional de Poesia, ha portat a l'escenari la vida de l'autora, interpretada per un home en clara referència al pseudònim que va haver d'adoptar, Víctor Català, per poder ser reconeguda per publicar els seus textos.

La música, la dansa i les videoprojeccions han construït un relat que es desenvolupava a les golfes, un espai que Caterina Albert considerava el seu refugi i on escrivia tants dels seus contes. El text ha fet algues picades d'ullet als joves amb alguns esment als videojocs que estan de moda.

Alumnes i professors han considerat que aquesta és una bona manera de parlar de literatura fora de l'aula.


Alumnes i professores

És una manera de descobrir nous tipus d'obres i saber més sobre literatura catalana / Aprenem molt més i és una forma d'apropar-nos al teatre / És una experiència cultural que els fa crèixer com a persones / Al currículum de primer de secundària hi ha molta llengua i d'aquesta manera fem una mica més de literatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.