'Davant la jubilació' porta al Teatre-Auditori una família intoxicada pel nazisme

El muntatge de Thomas Bernhard arriba aquest dissabte amb entrades exhaurides


  • Comparteix:

Mercè Arànega i Pep Cruz són dos dels intèrprets / Foto: Teatre-Auditori

Mercè Arànega i Pep Cruz són dos dels intèrprets / Foto: Teatre-Auditori

'Davant la jubilació', el retrat d'una família intoxicada pel nazisme, arriba aquest dissabte al Teatre-Auditori amb entrades exhaurides. Escrita per Thomas Bernhard, l'obra tracta el règim dictatorial alemany com una 'malaltia espiritual de la humanitat'. Una malaltia que, segons Bernhard, genera individus invàlids. Tot plegat encarnat per Pep Cruz, Mercè Arànega i la santcugatenca Marta Angelat, sota la direcció de Krystian Lupa. La cita serà a les vuit del vespre a l'equipament.

Concretament, l'obra dóna veu a uns germans afectats pel 'virus del nazisme', enclaustrats en una existència familiar en què es respira odi, por i la impossibilitat de ser feliç. Una obra en tres actes i que, com ha explicat Mercè Arànega en una entrevista al 'Molta Comèdia', pel públic pot semblar 'molt lenta'. Però, el que Bernhard vol és 'que la gent hi entri com si estigués abduïda', vol un públic que se senti part de l'obra. Per fer això, assegura Arànega, es 'necessita lentitud' dins l'obra.

'Davant la jubilació' va ser guardonada el 2017 amb el Premi de la Crítica en categoria de millor espectacle.


Mercè Arànega

Per molta gent és lenta. És molt lent. Però Bernhard vol que la gent hi entri com si estigués abduïda. No que ho miris des de fora sinó que et sentis com a dins. Per fer això és necessita lentitud. És un tipus de teatre molt diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.