L'enyor d'una família pel seu passat nazi, punt de partida de 'Davant la jubilació'


Temes relacionats

La programació de la XCCP i Mercè Arànega, al 'Molta Comèdia' (25/gen/19)


  • Comparteix:

Les misèries d'una família 'intoxicada' pel nazisme que viu d'incògnit en una Alemanya que ha passat pàgina d'un dels capítols més terribles de la primera meitat del segle XX és el punt de partida de 'Davant la jubilació', que ha visitat Sant Cugat aquest dissabte en un Teatre-Auditori amb entrades exhaurides. Pep Cruz, Marta Angelat i Mercè Arànega han donat vida durant quatre hores de representació al text de Thomas Bernhard dirigit pel dramaturg polonès Krystian Lupa.

Rudolf, interpretat per Pep Cruz, és un excàrrec de les SS que, després de la derrota nazi, es veu obligat a amagar el seu passat. De portes endins, però, viu amb la il·lusió que algun dia podrà tornar a portat el seu vestit de comandant nazi sense avergonyir-se. Mentrestant, en la intimitat de casa seva, commemora una data: el 7 d'octubre, l'aniversari del seu bon amic Himmler.

Les seves germanes, interpretades per Marta Angelat i Mercè Arànega, viuen turmentades pel passat i per la tirania del seu germà, que 'ha perdut el cap' i està a punt de jubilar-se. Angelat ha valorat el 'paral·lelisme' que l'espectador pot arribar a fer amb el text de Bernhard i l'actual ascens de partits d'extrema dreta arreu d'Europa i a l'Estat.

'Davant la jubilació' ha estat reconegut amb el Premi de la Crítica de Barcelona 2016 al Millor Espectacle, a la Millor Actriu Principal per a Marta Angelat i al Millor Espai Sonor per a Roger Ábalos.


Marta Angelat

Si mires el mapa europeu i veus els països on l'ultradreta ja ha arribat al govern, evidentment, es poden fer paralel·lismes però també és un toc d'atenció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.