Els Caparrots ja tenen nova llar

Un espai expositiu a la Casa de Cultura acull les figures que fins ara es guardaven al soterrani de la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Els Caparrots de Sant Cugat ja tenen una nova llar. Es tracta d'un nou espai expositiu al vestíbul de la Casa de Cultura que, a banda d'emmagatzemar les 15 figures, també servirà per mostrar-les al públic que visiti l'equipament. Aquest divendres s'ha inaugurat en un acte amb una seixantena de persones.

L'espai es tracta d'una reivindicació històrica de l'entitat, que des de feia temps demanava un nou espai fix i visible com a magatzem. Darrerament, les figures s'havien guardat al soterrani de la Casa de Cultura, on les pluges d'octubre van malmetre part de les figures. 'Va caldre una desgràcia perquè aconseguissim l'espai, però finalment ho hem aconseguit', han dit des de l'entitat.

En aquest sentit, la presidenta del col·lectiu, Nela Vallhonrat, ha posat en valor el nou espai i ha recordat que l'entitat en demanava un des de la seva fundació, l'any 2009. 'Per fi', ha dit alleugerida.

L'acte ha comptat amb l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que també ha celebrat que finalment el treball conjunt entre l'Ajuntament i l'entitat hagi donat fruit. 'Ha costat, però finalment el nou espai és una realitat en un lloc privilegiat i que segurament ben aviat haurem d'ampliar', ha dit en referència a la vitrina que hi ha a l'entrada de l'equipament.

La trobada també ha comptat amb la participació dels Geganters de Sant Cugat i dels Bastoners, que han ofert una petita actuació per celebrar la fita. A més, els Caparrots han ofert un Ball de testes.







Nela Vallhonrat

Des de sempre els nostres caparrots han estat en un espai que no era l'adient. Han d'estar al lloc que els pertoca com a patrimoni cultural de la ciutat.

Carmela Fortuny

Ha costat, però finalment hem trobat l'ubicació perfecta per aquests símbols de la cultura. Però, segur que aviat haurem de fer una ampliació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.