Raquel Franco presenta a l'Ateneu un llibre sobre el món dels quiròfans


  • Comparteix:

Raquel Franco és infermera quirúrgica / Foto: Cugat.cat

Raquel Franco és infermera quirúrgica / Foto: Cugat.cat

La infermera santcugatenca Raquel Franco presenta aquest dijous a les set de la tarda a l’Ateneu 'Activa tu GPS Interno: todo lo que podríamos vivir en quirófano si tú y yo no tuviéramos miedo'. En aquest llibre, l'autora reivindica la importància del tracte humà dins els quiròfans per facilitar que els pacients tinguin 'la millor experiència' possible.

ESCOLTA-HO

Franco ha passat pel 'Sant Cugat a Fons' i ha explicat que vol 'trencar amb els mites' que hi ha al voltant d’un procés quirúrgic. 'Quan hem de passar per quiròfan, és perquè ho necessitem i hem de preparar-nos per tal de que sigui una experiència segura i humana', ha explicat.

La santcugatenca afirma que si el pacient entra a quiròfan tranquil, la recuperació serà més ràpida. 'S'ha comprovat científicament que si no s'aporta una atenció més intangible al procés quirúrgic, augmenta el dolor i els pacients necessiten quedar-se més temps a l’hospital', ha argumentat Franco.

Segons Franco, la societat ha de deixar enrere el pensament que 'un cirurgià és com un Déu’ i acceptar que ‘tots som humans i també ens equivoquem'. Per acabar, l’autora ha fet un apunt entorn a la violència masclista, una situació que ha patit en primera persona.




Raquel Franco

Es tracta de baixar una mica aquest pedestal que socialment s'ha construït com a estructura de que el cirurgià és com un Déu o que a quiròfan no hi han errors. Sí, hi ha errors i de fet es posen molts recursos per minimitzar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.