El Gremi de Galeristes d'Art de Catalunya critica la cancel·lació de la Biennal

L'entitat creu que els ens locals 'han de ser els primers preocupats en mantenir les activitats culturals'


  • Comparteix:

Una edició anterior de la Biennal / Foto: Localpres

Una edició anterior de la Biennal / Foto: Localpres

El Gremi de Galeristes d'Art de Catalunya (GGAC) fa costat a Josep Canals i lamenta la cancel·lació de la Biennal d'Art Contemporani Català de Sant Cugat per part de l'Ajuntament. En un comunicat, l'entitat insta el govern municipal a 'reconsiderar la retirada del suport' a la mostra, una iniciativa que considera 'l'empenta de l'art a Sant Cugat', així com una via per facilitar a tothom l'accés a la cultura.

El GGAC també posa en valor la figura del galerista Josep Canals, 'incansable activista cultural de la seva ciutat i del país'. Ara bé, l'associació creu que la Biennal va més enllà de la figura del santcugatenc i argumenta que 's'enriqueix amb les aportacions de professionals de l'art de gran prestigi'.

El gremi creu que la Biennal ha servit per 'situar al mapa de Catalunya la ciutat de Sant Cugat' i creu que és 'un dels esdeveniments destacats de l'art que es fan al llarg i ample del territori, fora de la ciutat de Barcelona'. En aquest sentit, creu que l'administració local ha de ser la primera 'preocupada en mantenir-les, posant-se al costat dels seus promotors'.

Cancel·lació
L'Ajuntament ha cancel·lat la 21a edició de la Biennal, però té la intenció, amb la col·laboració de la Generalitat i altres administracions, d'impulsar una mostra nova 'per potenciar el valor dels joves artistes'. 'Era un model que començava a estar obsolet', explicava la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha afegit que 'l'obligació del projecte és evolucionar amb la societat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.