El Teatre-Auditori vibra al ritme de 'La gran onada', el 10è disc de Sopa de Cabra

L'àlbum consta de deu cançons, totes elles amb el mar de protagonista i una metàfora: les onades com a símbol de moviments socials, polítics i climàti


  • Comparteix:

La gira del grup Sopa de Cabra ha aterrat a Sant Cugat aquest diumenge per fer sonar el seu desè disc, 'La gran onada', al Teatre-Auditori. El públic santcugatenc ha pogut gaudir en directe de la música dels de Girona que, quatre anys després, ha tret un nou àlbum. Les lletres de les cançons, plenes de reivindicacions socials, polítiques i climàtiques, han fet vibrar l'equipament cultural en el penúltim concert de la gira.

'La gran onada' consta de deu cançons, totes elles amb el mar de protagonista i una metàfora: les onades com a símbol de moviments socials, polítics i climàtics. Per exemple, amb el tema 'La Llibertat', que ha inaugurat el concert a Sant Cugat, el cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha recordat els líders independentistes empresonats, especialment el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; així com a músics privats de llibertat per les seves lletres, com Pablo Hasél i Valtònyc. En la mateixa línia de cançons reivindicatives, la banda ha homenatjat la tasca de l'ONG Open Arms al Mediterrani amb 'Farem que surti el sol'.

El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha assegurat en declaracions a Cugat Mèdia que tenien "moltes ganes" d'aquest concert, ja que "és molt especial". Quintana no té dubte, "tornar a Sant Cugat sempre és un luxe", tot i que fer-ho "en aquestes condicions és més un miracle", en referència a les mesures anti-Covid. El cantant de Sopa de Cabra ha remarcat que "el retrobament" amb la gent "és d'alt voltatge emocional". I així ho ha demostrat el públic, que els ha rebut al crit de "Sopa de Cabra" i un fort aplaudiment.

Amb aquest desè disc, Sopa de Cabra fa una mirada enrere i, ara, es troba "en un moment de síntesi" del seu treball, com defineix Quintana. Un moment en què "cal demostrar" que no són "uns virtuosos" i anar a la cançó, "l'arrel del seu treball des de sempre", per trobar "l'emoció".

El concert al Teatre-Auditori era el penúltim de la seva gira, que posarà punt final el 16 d'abril a Lleida.







Gerard Quintana

Moltes ganes. Cada concert és especial i aquest ho és molt. Tornar a Sant Cugat és un luxe i fer-ho en aquestes condicions és un miracle. El retrobament amb la gent, pels concerts que hem pogut anar fent, sabem que és d'alt voltatge emocional.

Gerard Quintana

Podem mirar enrere i estem en un moment de síntesi del nostre treball i cal demostrar que no som uns virtuosos i anar a la cançó que és l'arrel del nostre treball des de sempre i trobar l'emoció. La reforma menys aparatosa i barroca possible, així és com hem fet aquest disc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.