La santcugatenca Anna Llombart, a punt d'estrenar 'La gran fuga' al Teatre Apolo

L'espectacle, que es podrà veure a partir del 12 de febrer a la ciutat comtal, s'articula a través del claqué, la percussió corporal i l'humor


  • Comparteix:

Cartell de l'espectacle / Foto: Santi de Pablo

Cartell de l'espectacle / Foto: Santi de Pablo

La companyia Woodbeats, de la santcugatenca Anna Llombart, està ultimant els detalls de 'La gran fuga', que s'estrena al Teatre Apolo el 12 de febrer. L'obra narra, a través del claqué, la percussió corporal i l'humor, la història de quatre avis que s'escapen d'una residència per emprendre una gran aventura. Anna Llombart i Toni Sans codirigeixen aquest 'homenatge a la gent gran' que juga amb la tensió que genera la juxtaposició 'd'una gesta molt èpica amb un objectiu molt quotidià', segons ha explicat a Cugat Mèdia la santcugatenca, que també actua en el muntatge.

La percussió corporal, que és una de les especialitats de Llombart, consisteix a fer ritmes amb el cos. La coreògrafa i ballarina celebra que, tot i que continua sent una disciplina poc coneguda, a poc a poc "els professors de música estan reconeixent la seva potencialitat com a eina educativa i artística", ha dit.

La companyia Woodbeats va ser creada l'any 2016 per la coreògrafa i ballarina Anna Llombart, "amb l'objectiu de fer de la dansa percudida un mitjà per explicar històries". Un objectiu que ha agafat força amb la incorporació de Toni Sans a la companyia. Llombart reconeix que ella partia d'un llenguatge "molt codificat per la dansa" i que Sans, com a actor i dramaturg, "crea escenes amb narrativa, que s'entenen a través de qualsevol llenguatge".


Anna Llombart

La novetat és que es narri una cosa amb una dramatúrgia, perquè normalment el claqué es veu en forma de coreografia. Veurem un espectacle treballat a través del ritme, amb una història, que es pot entendre, i un missatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.