Torna el cicle 'Enraonar, programes de pensament', amb l'educació com a eix central

La Unió Santcugatenca acull les set xerrades del cicle, que tindran lloc del 14 de febrer al 25 d'abril


  • Comparteix:

El cicle 'Enraonar, programes de pensament' torna el 14 de febrer amb l'educació com a eix central. A través de set xerrades que s'aniran fent fins a l'abril, es vol centrar en on som, on volem anar i en què cal canviar en matèria educativa. Les sessions tindran lloc a la Sala Clavé de la Unió Santcugatenca, sempre a les 19 h, i sempre en dilluns. També s'enregistraran i es podran recuperar posteriorment a cugat.cat i al canal de YouTube de l'Ajuntament.

El cicle, organitzat per l'àrea de Cultura i d'Educació de l'Ajuntament, s'enceta el 14 de febrer amb una presentació a càrrec de l'alcaldessa, Mireia Ingla, que anirà seguida de la xerrada 'En Educació les famílies sempre hi són', a càrrec de Sílvia Blanch, doctora en Psicologia.

Montse Anton, doctora en Ciències de l’Educació i professora de l’àrea de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UAB i una de les coordinadores del cicle, explica que l'Enraonar d'aquest 2022 "parlarà dels reptes en matèria educativa, del paper de la família, de la incidència de les noves tecnologies, de la importància de contemplar el lleure com a fet educatiu, i de tota l'experiència Escola Nova 21".

El cicle acabarà el 25 d'abril, amb el col·loqui 'El compromís i el gust d'Educar' amb el doctor en Filosofia de la UB José Manuel del Pozo. Tancarà el cicle la regidora d'Educació, Pilar Gorina: "Estem compromesos amb l’educació del nostres infants i joves. Davant de les noves expectatives, si volem avançar, ens cal reflexió, pensament, idees i contrast, ens cal enraonar. Aquest cicle és una oportunitat per tractar i debatre els temes que preocupen en l’àmbit educatiu".

CALENDARI DEL CICLE ENRAONAR 2022

  • 14 de febrer: 'En Educació les famílies sempre hi són'. Ponent: Sílvia Blanch, doctora en Psicologia.
  • 21 de febrer. 'Els grans reptes de present en matèria educativa'. Ponent: Núria Mora, secretària de Transformació Educativa del Departament d'Educació de la Generalitat.
  • 28 de febrer. 'Desigualtats educatives en confinament: lliçons apreses?'. Ponent: Xavier Bonal, catedràtic de Sociologia i professor de la UAB.
  • 14 de març. 'L'impacte de les pantalles a l'educació'. Ponent: Liliana Arroyo, doctora en Sociologia per la UB.
  • 21 de març. 'Transformació educativa, moda o necessitat'. Ponent: Coral Regí, directora de l'Escola Virolai i biòloga.
  • 28 de març. 'El compromís i el gust d'Educar'. Ponent: Fathia Benhammou, mestra especialitzada en Educació Infantil.
  • 25 d'abril. El compromís i el gust d’Educar. Ponent: José Manuel del Pozo, doctor en Filosofia de la UB.



  • Montse Antón

    Es parlarà dels reptes en matèria educativa, del paper de la família, de la incidència de les noves tecnologies, de la importància de contemplar el lleure com a fet educatiu, i de tota l'experiència Escola Nova 21.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.