'El infierno y Texas', la novel·la 'pulp' del santcugatenc Xavier B. Fernández

L'argument de la novel·la és una barreja entre les pel·lícules de vampir i el gènere 'spaghetti western'


  • Comparteix:

El santcugatenc Xavier B. Fernández, escriptor de la novel·la 'El infierno y Texas' / Foto: Cedida

El santcugatenc Xavier B. Fernández, escriptor de la novel·la 'El infierno y Texas' / Foto: Cedida

L'escriptor santcugatenc Xavier B. Fernández publica el seu últim llibre 'El infierno y Texas', una novel·la 'pulp' i western gòtic que barreja pistolers, vampirs, zombis i criatures 'lovecraftianes', entre altres, per rendir homenatge a les pel·lícules de vampirs i als 'spaghetti westerns'. La novel·la estava prevista que es publiqués el 22 de març, però a causa de la vaga de transports no ha arribat a les llibreries fins aquest dilluns.

Xavier B. Fernández explica que després de publicar 'Los archivos de Van Helsing' es va dir a ell mateix que mai tornaria a escriure una novel·la de vampirs, "havia de passar un fet extraordinari per plantejar-me escriure una altra". Però a la primavera del 2020 va arribar la pandèmia de la Covid-19, fet que va portar a l'escriptor a escriure un altre llibre sobre aquesta temàtica.

La idea de l'argument de la novel·la va sorgir quan l'escriptor mirava "pel·lícules de vampir antigues i 'spaghetti westerns' en directe" explica l'escriptor. I ha afegit que en aquell moment se li va ocórrer barrejar els dos gèneres.

"L'origen de la novel·la se situa al confinament del 2020" i tracta d'un western gòtic que, a grans trets, "gira entorn un pistoler que caça vampirs", explica Xavier B. Fernández. Durant els mesos de confinament, es va dedicar a escriure un diari que constés d'episodis breus, en els quals succeís un fet interessant i s'acabés amb un punt àlgid "per motivar al lector a continuar llegint", afirma l'escriptor santcugatenc.

El llançament de la novel·la estava previst pel 22 de març, però a causa de la vaga de transports l'editorial 'El Transbordador' no va rebre els exemplars fins ahir. A partir d'avui, divendres, els exemplars ja estaran disponibles a les llibreries. A més, la novel·la ja està disponible a Amazon en format e-book i també disposen d'exemplars en paper.

Després de publicar 'El infierno y Texas', l'escriptor santcugatenc ja ha publicat un total de set novel·les, un poemari i un llibre de relats.


Xavier B. Fernández

L'origen va ser durant el confinament del 2020, estava a casa tancat i avorrit com tothom, i tenia algun projecte per escriure una novel·la més seriosa però no em donava el cap. Estava intentant entretenir-me com podia, mirava 'spaghetti western' i pel·lícules de vampir antigues. Es va encendre la llum i vaig pensar que jo podia fer això per entretenir-me.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.