Laura Gonzalvo presenta a Sant Cugat 'La llista de les coses impossibles', Premi Carlemany 2021

La santcugatenca presentarà el llibre aquest divendres (20 h) al Pati de Llibres


  • Comparteix:

La santcugatenca Laura Gonzalvo publica la seva primera novel·la, 'La llista de les coses impossibles' / Foto: Cedida

La santcugatenca Laura Gonzalvo publica la seva primera novel·la, 'La llista de les coses impossibles' / Foto: Cedida

La santcugatenca Laura Gonzalvo presenta a casa la seva primera novel·la, 'La llista de les coses impossibles', obra amb què ha guanyat l'11è Premi Carlemany 2021, atorgat pel govern d'Andorra i el Grup 62, a través de Columna Edicions. El llibre, publicat per Columna Edicions, s'ha colat als rànquings de més venuts des que es va publicar el 4 de maig. La presentació és aquest divendres a les 20 h al Pati de Llibres i l'autora s'acompanyarà de l'escriptor Roger Coch.

'La llista de les coses impossibles' és una història plena de "somnis i de realitats, de desitjos i de ferides", on un dels protagonistes pateix un accident de moto que li provoca una lesió medul·lar. Tot plegat és un relat dur, però escrit, segons ha explicat Gonzalvo a Cugat Mèdia, "d'una manera poc condescendent" i escrit amb un estil "despullat" i "directe". De fet, la santcugatenca admet que no li agraden les històries "suaus".

Amb la novel·la, Gonzalvo ha guanyat el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, un certament literari en llengua catalana convocat pel govern d'Andorra i les editorials Fundació Enciclopèdia Catalana, Columna Edicions i Edicions Proa, i dotat amb 8.500 euros. Per a l'escriptora, aquest guardó té un valor especial, ja que s'atorga segons el veredicte d'un consell lector i, també, d'un jurat juvenil d'alumnes del segon cicle d'ESO. "Tens el feedback que els joves han connectat", ha celebrat.

L'autora

Laura Gonzalvo va néixer a Mataró el 1978 i té una formació interdisciplinària que va des de les humanitats fins al màrqueting passant per la literatura infantil i juvenil i l'edició. Ha fet de contacontes, assistent editorial, editora de taula, redactora, encarregada de comunicació i directora de màrqueting. Ha coordinat projectes editorials i empresarials. Ha escrit, redactat, organitzat, corregit i implantat continguts, plans de màrqueting i estratègies de comunicació. 'La llista de les coses impossibles' és la seva primera novel·la. Malgrat que escriure havia estat el seu "somni de sempre", Gonzalvo es va començar a capficar en la literatura fa uns anys, amb un curs d'escriptura que la va motivar a fer realitat el llibre.


Laura Gonzalvo

La novel·la tracta un tema molt dur: un dels personatges pateix una lesió medul·lar de molt jove. Crec que ho faig d'una manera no dura, sinó poc condescendent. M'agrada l'estil despullat, directe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.