El festival de fotografia Lumínic s'internacionalitza amb la tercera edició

Bernat Millet, codirector del festival, diu al 'Connectats' que esperen més visitants que mai


  • Comparteix:

Imatge de l'exposició de Laura Wilson / Foto: Laura Wilson

Imatge de l'exposició de Laura Wilson / Foto: Laura Wilson

Tot és a punt per a l'estrena de la tercera edició del festival de fotografia d'autor Lumínic. L'edició més internacional de totes comptarà amb la participació de 55 artistes i oferirà 15 exposición repartides per la ciutat. A partir de l'11 de juny Sant Cugat també acollirà xerrades, tallers i taules rodones. Bernat Millet, codirector del festival, ha explicat a Cugat Mèdia que l'objectiu és 'democratitzar la cultura fotogràfica donant accés a exposicions professionals i de qualitat'. El festival es prolongarà fins el mes de juliol.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA

La principal novetat de l'edició d'enguany és el caràcter inernacional que li ha donat l'organització amb exposicions com la de Laura Wilson, que es trobarà a la Rambla del Celler, davant de l'Ajuntament, o la col·lectiva de fotògrafes argentines, que presentarà obra inèdita de 19 autores al Centre d'Art Maristany. Totes les exposicions i activitats responen a un mateix concepte: '(NO) LÍMITS'.

Per primera vegada, i amb aquest afany d'apropar la cultura fotogràfica a la ciutadania, Lumínic ha fet una convocatòria oberta a la participació que ha rebut 50 treballs. La guanyadora, Verònica Losantos, veurà exposat el seu treball en l'espai de l'EMD de Valldoreix, que se suma per primera vegada "ajudant així a ampliar els límits del festival", diu Millet. Una expansió que continua amb la col·laboració del Gremi de Galeristes de Catalunya, que s'ha adherit al circuit expositiu de Lumínic, i, a Sant Cugat, amb La Galeria i la Sala Rusiñol.

Bernat Millet, que es mostra optimista i espera més vistants i participació que mai (l'any passat van superar els 35.000 visitants), assegura que una de les ambicions del festival és "incentivar la reflexió a través de la imatge per a generar debats".

Lumínic, juntament amb l'Ajuntament, organitza el festival, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Sorea i l'EMD Valldoreix. La inauguració tindrà lloc l'11 de juny a les 12 h al Claustre del Monestir.


Bernat Millet

Apostem per democratitzar la cultura fotogràfica. La internacionalització del festival és la principal novetat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.