Els Gausacs esperen ser 'més de 150 castellers' per la 25a Diada de Festa Major

A poc a poc, la colla recupera la normalitat i es marca l'objectiu de recuperar el nombre de camises verdes que solien ser abans de la pandèmia


  • Comparteix:

Tres anys després, els Gausacs tornaran a celebrar la tradicional Diada castellera de Festa Major a la plaça d'Octavià. Els Castellers de Sant Cugat treballen per poder tornar a fer castells com els d'abans. El seu objectiu no és només la qualitat dels castells, sinó també poder tornar a recuperar el nombre de camises verdes que solien ser abans de la pandèmia. Aquest diumenge visiten Vilanova i la Geltrú per participar en la Diada de la Gralla. Però, la cita més esperada per aquesta colla serà d'aquí a dues setmanes, durant la festa grossa de Sant Cugat.

Els camises verdes van començar temporada al febrer, durant la sisena onada del coronavirus i va ser "una arrancada estranya", com explica el cap de colla, Marcel Serra. Així i tot, els castellers recuperen la normalitat "a poc a poc" i l'única diada que s'han perdut durant aquests mesos per la pandèmia és la de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, a Valls.

Serra detalla que, des que ha començat la temporada, 196 castellers han passat per assajos i actuacions. Davant d'aquesta xifra, es mostren "molt contents" perquè vol dir que tenen "una base social àmplia". El rècord d'aquesta temporada és 140 castellers en una mateixa diada i la colla espera que, per Festa Major, el nombre superi els 150. És "la festa més important", assegura el cap de colla.

El 2 de juliol, els Gausacs oferiran castells de vigílies a la plaça de la Vila a partir de les 19 h per, diumenge 3, celebrar la 25a Diada castellera de Festa Major. La cita serà a la plaça d'Octavià a les 18 h. Els assajos dels Gausacs són els dimarts i els divendres a partir de dos quarts de nou de la nit i les seves portes estan obertes per a tots aquells que vulguin informar-se o formar part de la colla.

Un dels objectius de la colla és "tornar a fer castells amb folre" i, per això, calen "200 castellers". Una xifra que saben que tornaran a assolir tard o d'hora. Marcel Serra té una altra fita per als Castellers de Sant Cugat: "tornar a posar la colla al nivell al qual va estar".


Marcel Serra

Des que ha començat la temporada han passat 196 persones per assajos i actuacions. Ens fa molt contents perquè vol dir que tenim una base social àmplia i hem estat capaços d'aglutinar 140 castellers en una mateixa diada. Jo crec que per Festa Major passarem els 150 castellers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.