Segell santcugatenc al 4t Festival de cinema jove u22

La trobada reunirà a Barcelona cineastes joves i espectadors entre aquest dimecres i diumenge


  • Comparteix:

L'edició anterior del Festival u22 / Foto: Festival u22

L'edició anterior del Festival u22 / Foto: Festival u22

El Festival de cinema jove u22, dirigit per dos santcugatencs, torna amb la quarta edició a la Fundació Miró de Barcelona entre aquest dimecres i diumenge. L'u22 projectarà més de 45 curtmetratges de directors emergents i pretén ser durant quatre dies un punt de trobada entre els joves creadors i els espectadors. Els dos directors, Marc Esquirol i Jordi Sanz, són veïns del carrer de Pau Casals i 'gairebé germans', asseguren; es van conèixer a l'escola Avenç i es veuen cada dia. 'Això es nota a l'hora de treballar i de fer possible un projecte com aquest', comenta Esquirol a Cugat Mèdia.

El festival va sorgir per la necessitat de potenciar el treball del jovent en el món de l'audiovisual. "Quan ets jove sents que no hi ha espais per a tu, i com no n'hi ha, has de crear-los", assegura Esquirol. Els directors de la iniciativa confien que s'assoleixin 1.500 espectadors, duplicant l'última xifra de participació. A més, la col·laboració amb la Fundació Miró els ha portat noves possibilitats i més espais de treball. Per primer cop, el festival obre les portes a cineastes internacionals, de la mà de l'Institut Français de Barcelona i s'espera que en un futur sigui un punt d'unió per a tot Europa.

Una de les claus d'aquest projecte és l'amistat i la feina en conjunt de Jordi Sanz i Marc Esquirol. A part de ser amics de tota la vida, els uneix "la passió pel cinema". "Busquem treballar en el nostre sector i impulsar propostes que sorgeixin de la nostra necessitat com a cineastes joves", ha explicat Sanz.




Marc Esquirol

Els dos som del carrer Pau Casals i som veïns. A part de veïns, som amics i gairebé germans. Ens coneixem des de primer de l’ESO de l’escola Avenç i és una relació que ens veiem cada dia i això es nota a l’hora de treballar i de fer possible un projecte com aquest.

Jordi Sanz

Ens uneix una passió pel cinema. els dos, a part de la gestió cultural, d’organitzar el festival, som cineastes. És un vincle que ens uneix moltíssim i, per això, busquem treballar en el nostre sector i impulsar propostes que sorgeixin de la nostra necessitat com a cineastes joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.