Gabriel Ferrater protagonitza la inauguració del 22è Festival Nacional de Poesia

El programa de l'edició d'enguany del festival inclou una trentena d'activitats que s'allargaran fins al 28 d'octubre


Temes relacionats

El 22è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat fa present Gabriel Ferrater ( 4/oct/22)

L'Any Ferrater arrenca a Reus per difondre l'obra i reivindicar el llegat del poeta (23/feb/22)


  • Comparteix:

L'espectacle 'Vull subornar la joventut' ha donat el tret de sortida, aquest dijous, a la 22a edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat (FNP). Un festival que enguany coincideix amb la celebració de l'Any Ferrater i dedica íntegrament el seu programa a la figura del poeta santcugatenc. Amb 'Vull subornar la joventut', dirigit per Pau Carrió, escrit per Andreu Gomila i interpretat per Pol López, el públic s'ha pogut acostar a Ferrater i a la seva visió sobre la vida, a través d'un muntatge configurat a partir de les entrevistes, conferències, classes i poemes que es conserven de l'escriptor.

Un muntatge que, segons l'actor Pol López, plasma "la impossibilitat d'encarnar una figura tan profunda, complexa i misteriosa com la de Gabriel Ferrater". Malgrat tot, en l'intent de representar-lo, López ha pogut conèixer més de prop la realitat del poeta santcugatenc. "Se'l menjava la seva pròpia intel·ligència", ha comentat l'actor, "aquest cervell brillant que tenia li permetia tenir un sentit de l'humor molt àcid, però també el portava per laberints molt foscos".

Abans de l'espectacle, que ha tingut lloc al Teatre-Auditori de Sant Cugat, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, han fet cinc cèntims sobre el programa del festival i la importància de la figura de Ferrater.

Més activitats del FNP

El programa de l'edició d'enguany del FNP inclou una trentena de propostes, totes elles orientades a donar a conèixer els diferents vessants de Ferrater i, a la vegada, a reivindicar la poesia dels Països Catalans.

El poeta santcugatenc estarà present en diferents formats dins del festival, a l'escenari, com a l'espectacle inaugural, però també en els tres curtmetratges que s'han elaborat per reinterpretar tres poemes seus. A més, la seva figura també serà protagonista en la ja tradicional Nit de Poesia, que enguany aplegarà 18 poetes actuals al Claustre del Monestir en una posada en escena en sintonia amb aquest entorn.

El programa, que s'allarga fins al 28 d'octubre, tindrà un colofó final amb la cloenda de l'Any Gabriel Ferrater, que també tindrà lloc a Sant Cugat i serà el 22 de novembre al Teatre-Auditori.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL




Pol López

Se'l menja la seva intel·ligència, és víctima gairebé d'aquest cervell ràpid i brillant que tenia. Això també el portava a laberints i a llocs molt foscos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.