El documental 'Protestants, la història silenciada' posa el focus en la persecució de les comunitats protestants durant el franquisme

El film s'ha presentat a l'Església Protestant de Valldoreix amb l'assistència de dos santcugatencs que hi surten


  • Comparteix:

David Casals durant la presentació del documental / Foto: Cugat Mèdia

David Casals durant la presentació del documental / Foto: Cugat Mèdia

El documental 'Protestants, la història silenciada' s'ha presentat aquest dissabte a la tarda a l'Església Protestant de Valldoreix. Es tracta d'un projecte de la productora Clack dedicat a la persecució de les comunitats protestants durant el franquisme. Els pastors santcugatencs Santiago Giordano i Josep Monells apareixen en el film com a entrevistats i han participat en un col·loqui que s'ha fet després de la projecció del documental.

El periodista i impulsor del documental, David Casals, ha explicat que la peça vol mostrar com aquesta repressió de protestants va tenir com a conseqüència l'expulsió d'Espanya del Pla Marshall. "És curiós com un col·lectiu que estava totalment exclòs de les esferes de poder va arribar tan lluny gràcies a la tenacitat de persones, també vallesanes, per reivindicar els seus drets, que era la defensa de la llibertat religiosa", ha apuntat Casals. De fet, el documental parla del rubinenc Samuel Vila, pastor baptista que va denunciar la situació i problemes que vivien els protestants. A més, Casals ha comentat que Vila va ser el fundador de la primera església protestant de Sant Cugat.

'Protestants, la història silenciada' es va estrenar durant la Mostra de Cinema Espiritual del 2021 i es podrà veure el pròxim 10 de novembre al Canal 33.





David Casals

És curiós com un col·lectiu que estava totalment exclòs de les esferes de poder va arribar tan lluny gràcies a la tenacitat de persones, també vallesanes, per reivindicar els seus drets, que era la defensa de la llibertat religiosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.